ΚΟΣΜΟΣ

Οριστικά και πάλι στο «μηδέν» οι σχέσεις ΗΠΑ- Β. Κορέας

Σύγκληση του ΣΑ για τον κίνδυνο «κλιμάκωσης των προκλήσεων» της Πιονγκιάνγκ ζητά η Ουάσιγκτον

Οι ΗΠΑ ζήτησαν σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συγκληθεί αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τον κίνδυνο μιας «κλιμάκωσης των προκλήσεων» της Βόρειας Κορέας μετά τις «πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων».

«Υπό το πρίσμα των πρόσφατων συμβάντων στην κορεατική χερσόνησο», η Ουάσινγκτον, η οποία προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Δεκέμβριο, θέλει να πραγματοποιήσει «αυτή την εβδομάδα μια συζήτηση για τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εν μέσω των νέων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, διπλωμάτες ανέφεραν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa πως ο Λευκός Οίκος μπλόκαρε τα σχέδια για τη διεξαγωγή της σύγκλησης του Συμβουλίου με αντικείμενο συζήτησης τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βόρεια Κορέα.

Ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΣΑ, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Βρετανία, επιδίωκαν το Συμβούλιο να συγκληθεί επί του θέματος αυτού αύριο Τρίτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact