ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» Κουτσούμπα σε ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Περιοδεία στο εργοστάσιο πραγματοποιεί ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όλου του λαού της περιοχής συνεχίζεται. Η ΛΑΡΚΟ είναι μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, σθεναρά πρέπει να αντιπαλέψουμε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης. Απαιτείται δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα ορυκτού πλούτου. Ταυτόχρονα, χρειάζεται καθετοποίηση της παραγωγής του ανοξείδωτου χάλυβα και των υποπροϊόντων του, φυσικά με προστασία του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της ΛΑΡΚΟ και βεβαίως όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, τα κατακτημένα δικαιώματα με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και λοιπά», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην περιοδεία του στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

«Αυτό το μήνυμα στέλνει το ΚΚΕ εδώ σήμερα από τη Λάρυμνα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι όλο το επόμενο διάστημα. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι των λαϊκών οικογενειών, ενωμένοι σε λαϊκή συμμαχία, για μια ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων, του λαού μας, σε όφελος μόνο των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις προσφυγικές ροές, εκτίμησε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή στιγμή που δημιουργείται είναι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στη φύλαξη των συνόρων» και πρόσθεσε: «Ανοίγει ο δρόμος για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα νέα σύννεφα πολέμου δημιουργούνται στην περιοχή, κυρίως με τη συσσώρευση και τη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων σε όλο το Αιγαίο, τόσο ΝΑΤΟϊκών όσο και άλλων δυνάμεων και βέβαια ανησυχούμε και με τις χθεσινές εξελίξεις και για την κατάσταση στη Συρία σε σχέση και με την Τουρκία και τη ΝΑΤΟϊκή παρέμβαση, αλλά και με τις εξελίξεις στη Λιβύη, που απ’ ότι φαίνεται επίκειται επέμβαση το επόμενο διάστημα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact