ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οχι της Τρόικα στις ελληνικές προτάσεις: Επιμένει για το δημοσιονομικό κενό και ζητάει νέα μέτρα

Σε νάρκη έπεσαν οι διαπραγματεύσεις της Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση στο Παρίσι με το δημοσιονομικό κενό να αποτελεί το βασικότερο κομμάτι της διαφωνίας.

Από την πλευρά της η Τρόικα επιμένει πως το έλλειμμα είναι της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ και γι αυτό ζητούν και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο νέα μέτρα.

Από την πλευρά της η Αθήνα υποβαθμίζει το δημοσιονομικό κενό σε περίπου 350 εκατ. ευρώ και θεωρεί ότι καλύπτονται χωρίς να χρειαστεί η επιβολή νέων μέτρων το 2015.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική αντιπροσωπία προσπαθεί να υποβαθμίσει τη διαφωνία και ετοιμάζει σε τεχνικό επίπεδο εναλλακτικές προτάσεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος που θα πρέπει να απασχολήσει το Eurogroup στις 8/12.

Η σημερινή δεύτερη συνεδρίαση ση Villa Said, έδρα της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ έλαβε χώρα μετά από ένα μαραθώνιο 13 ωρών χθες και σε μία ύστατη προσπάθεια προσέγγισης να κλείσει το χάσμα στο κομβικό κομμάτι του δημοσιονομικού κενού. Κάτι που όπως φαίνεται δεν προέκυψε.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επιστρέφει στην Ελλάδα το απόγευμα, καθώε είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο 1ο συνέδριο για τις Ελληνικές Εξαγωγές (Greek Exports Convention) που διοργανώνει η Τράπεζα Eurobank στο Ξενοδοχείο Intercontinental (αίθουσα Ballroom) και πηγές του ΥΠΟΙΚ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο αν η αποστολή αναχωρήσει νωρίς για Αθήνα, ο Γκίκας Χαρδούβελης να παραστεί.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact