ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παίρνει μπρος η αξιοποίηση του ΣΕΦ: Ενα παράκτιο πάρκο, κομμάτι της «Αθηναϊκής Ριβιέρας»

Σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, σε μια φάση, για τμήματα του ακινήτου στην περιοχή του «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας», προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η ήπια ανάπτυξη τής παραλιακής ζώνης του ακινήτου γύρω από το στάδιο, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας τον κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα της.

Το σχέδιο, που περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων και την μαρίνα Αθηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει στη διάθεση του να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί της περιοχής του ΣΕΦ, της μαρίνας, της Ακτής Δηλαβέρη και θα έχει τη δυνατότητα δόμησης 15.000 – 25.000 τμ.

Διευκρινίζεται πάντως πως στην παραχώρηση δεν περιλαμβάνονται το ΣΕΦ, το Δελφινάριο, η έκταση από όπου διέρχεται το Τραμ και το γειτνιάζον τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος. Επιπλέον ξεκαθαρίζεται ρητά πως θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και η μαρίνα.

Στόχος είναι η περιοχή να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.

Προς αξιοποίηση και δύο ακίνητα στο Ηράκλειο

Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ακινήτων εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, με σκοπό την ανάπτυξη μικτών χρήσεων. Το προς αξιοποίηση ακίνητο περιλαμβάνει

μια έκταση περίπου 30.000 τμ, όπου προβλέπονται ήπιες ψυχαγωγικές και εμπορικές χρήσεις, και

μια παραθαλάσσια έκταση περίπου 316.000 τμ, όπου προβλέπεται να αναπτυχθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό και, δυνητικά, γήπεδο γκολφ εννέα οπών.

Σημειώνεται. ότι το σχέδιο αξιοποίησης, για το οποίο έχει προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, δεν περιλαμβάνει τις λειτουργούσες εγκαταστάσεις, που έχουν ήδη παραχωρηθεί στην περιφέρεια, τον δήμο και το ΕΛΚΕΘΕ.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact