ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παλικαρίσια πρόκριση με επική ανατροπή ο Παναθηναϊκός

Τελικά ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε την ήττα του στο πρώτο ματς στα Γιάννενα.

Οι «πράσινοι» στη ρεβάνς της Τετάρτης (15/1) με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» νίκησαν με 3-1 τους πρωτοπόρους της Σούπερ Λίγκας 2 και κάλυψαν την ήττα που είχαν υποστεί πριν μία εβδομάδα στα Ιωάννινα.

Ο ΠΑΣ έβαλε δύσκολα στο «τριφύλλι» καθώς προηγήθηκε με 0-1 στο πρώτο ημίχρονο και έδειχνε να έχει την πρόκριση στα προημιτελικά στο τσεπάκι του. Ωστόσο ένα κακό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο έφερε το ματς από το 0-1 στο 2-1 και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πήρε και ψυχολογία προκειμένου να φτάσει στο γκολ της πρόκρισης.

Το κρύο στο ΟΑΚΑ ήταν έντονο και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού φρόντισε να γίνει ακόμα περισσότερο στο 24’ όταν ο ΠΑΣ προηγήθηκε με 0-1, καθώς μετά οι γηπεδούχοι ήθελαν τρία γκολ για να προκριθούν. Μέχρι το ημίχρονο το 0-1 δεν άλλαξε και ευθύνη σε αυτό έχει ο επόπτης Καλύβας που ακύρωσε το καθαρό τέρμα του Ινσούα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά με στόχο να φτάσει γρήγορα στο 1-1 και μέσα σε ένα τρίλεπτο είχε κάνει το 0-1 σε 2-1. Αυτό ήταν. Ο κόσμος έδωσε ώθηση, οι «πράσινοι» πήραν ψυχολογία και όλα έδειχναν… 3-1. Αυτό ήρθε με πέναλτι του Μακέντα στο 72’, ενώ το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω δίκαιης αποβολής του Κουρμπέλη.

Στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε στόχο να μπει δυνατά για να σκοράρει σε αυτό, αλλά είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα και να κάνει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, αλλά και να προηγείται με 1-0 έχοντας αυτό που θέλει στο τσεπάκι του δηλαδή το εκτός έδρας γκολ.

Πράγματι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα μπορούσε να κάνει το 0-1 στο 13’ με την ωραία ενέργεια και το τετ-α-τετ του Ξύδα, με τον Διούδη να αποκρούει σωτήρια, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η κεφαλιά του Μακέντα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιαννίκογλου.

Στο δίλεπτο 20-21, οι «πράσινοι» θα απειλήσουν δις αρχικά στο 20’ με ωραίο σουτ του Μπουζούκη και ένα λεπτό μετά με τον Γιόχανσον, όμως στο 24’ το ήδη παγωμένο ΟΑΚΑ, θα παγώσει και άλλο… Και αυτό διότι ο Παντελάκης με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου θα νικήσει τους πάντες στον αέρα και θα κάνει το 0-1.

Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα, με τον Παναθηναϊκό όπως είπαμε να σκοράρει με τον Ινσούα στο 33’ αλλά το γκολ να ακυρώνεται λανθασμένα για οφσάιντ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Αργύρη Γιαννίκη, με τον Λιάσο να αντικαθιστά τον Σιόντη και ο Νικολιάς τον Κάστρο.

Ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο ματς τον Περέα αντί του Μπουζούκη και ο νεαρός επιθετικός ήταν αυτός που έδωσε την ορμή στην ομάδα του. Μάλιστα είχε και την πρώτη ευκαιρία για αυτή όταν στο 50’ έκανε κοντινή κεφαλιά, με τον Γιαννίκογλου να διώχνει δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ.

Όμως στο 56’ το γκολ ήρθε για τους «πράσινους». Ο Ζαχίντ έκανε ωραία σέντρα από τον άξονα και ο Δώνης με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Δεν πρόλαβαν καλά καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και στο 59’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ η μπάλα έφτασε στον Χατζηγιοβάνη ο οποίος από τον άξονα έκανε το σουτ και από τις κόντρες, ο Σένκεφελντ έγινε αποδέκτης κάνοντας με ψύχραιμο πλασέ το 2-1.

Ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός είχε το μομέντουμ του αγώνα και στο 71’ ο Ζαχίντ πέρασε την κάθετη στον Γιόχανσον ο οποίος ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα με τον ρέφερι Παπαδόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακέντα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Ο Γιαννίκης βλέποντας ότι η ομάδα του ήθελε γκολ πέρασε στο ματς τον Λεό, αντί του Ξύδα, ενώ στο 77’ ο Διούδης έκανε λάθος διώξιμο ο Νικολιάς πήγε να το εκμεταλλευτεί με τον Κουρμπέλη να τον μαρκάρει αντικανονικά, με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη, κόκκινη.

Για να μην υπάρχει κάποιο θέμα στην ομάδα του, ο Δώνης πέρασε στο ματς τους Χατζηθεοδωρίδη και Κολοβέτσιο αντί των Χατζηγιοβάνη και Μακέντα, με το 3-1 πάντως να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε και τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται στους «8».

Κορυφαίοι από πλευράς νικητών ήταν οι Ζαχίντ, Περέα, Μακέντα, ενώ για τον ΠΑΣ ξεχώρισαν οι Ξύδας, Παντελάκης και Γιαννίκογλου.

Κίτρινες: 33’ Ινσούα, 65΄Κουρμπέλης, 69’ Μακέντα, 73’ Δώνης – 19’ Κάστρο, 45+3’ Μπουκουβάλας, 73’ Καρτάλης, 79’ Παντελάκης.

Κόκκινη: 77’ Κουρμπέλης (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Καλύβας (Φθιώτιδας), 4ος: ΓΚάμαρης (Αθηνών).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ, Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Κάστρο (42’ λ.τ. Νικολιάς), Σιόντης (22’ λ.τ. Λιάσος), Καρτάλης, Ξύδας (75’ Λεό), Παμλίδης, Κρίζμαν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact