ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2016: Περισσότεροι φέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συνολικά 1.655 περισσότερες θα είναι οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ, πάντως, θα είναι 345 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισακτέοι στα ΤΕΙ περισσότεροι κατά 2.000. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 43.855 θέσεις στα ΑΕΙ και 26.130 στα ΤΕΙ.

Η συνολική αύξηση είναι της τάξης του 2,42% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο αριθμός των θέσεων προέκυψε αφού ελήφθησαν υπόψη ο αριθμός των εισακτέων κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016, τα αιτήματα των τμημάτων κάθε ιδρύματος για τον βέλτιστο αριθμό θέσεων ανά τμήμα, τα καταγεγραμμένα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου προβλήματα ανά τμήμα, καθώς και στοιχεία σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ιδρυμάτων.

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact