ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 225 μετανάστες διασώθηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα τις τελευταίες 12 ώρες

Περισσότερους από 225 μετανάστες, που προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα, διέσωσε το λιμενικό μέσα σε 12 ώρες, ύστερα από ενέργειες σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Η πρώτη διάσωση πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα του Λιμενικού στα βόρεια της Λέσβου και αφορούσε 26 μετανάστες, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν άλλοι 44 στα ανατολικά του νησιού.

Στην συνέχεια, εντοπίστηκαν ακόμα 40 στην ανατολική πλευρά του Αγαθονησιού και άλλοι 33 στα βορειοανατολικά του Φαρμακονησιού.

Οι ενέργειες διάσωσης του Λιμενικού δεν σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς βρέθηκαν 35 παράνομοι μετανάστες και πάλι στα ανατολικά της Μυτιλήνης. Μάλιστα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, διασώθηκαν ακόμη 49, δυο ναυτικά μίλια νοτιο-ανατολικά της Μυτιλήνης.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό σώμα στα πλησιέστερα λιμάνια, ώστε να γίνει καταμέτρηση και οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις.

Στην Χίο εντοπίστηκαν από περιπολικό Λ.Σ- ΕΛ. ΑΚΤ, 46 μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από στην παραλία «ΔΕΗ» του νησιού και συνελήφθησαν.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και θα εξεταστούν προληπτικά από κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact