ΚΟΣΜΟΣ

Πανζουρλισμός στην Ισπανία: Λαχείο μοίρασε 2,24 δισ. ευρώ -Ενας άνεργος μετανάστης ανάμεσα στους τυχερούς [εικόνες]

Χιλιάδες Ισπανών καταλήφθηκαν χθες από τον “πυρετό” της κλήρωσης του El Gordo (“το χοντρό”), ενός ετήσιου λαχείου που τους απέφερε συνολικά κέρδη 2,24 δισεκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας συγχρόνως και ένα ευχάριστο διάλειμμα από την πολιτική αβεβαιότητα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών την Κυριακή.

Όσοι κέρδισαν το λαχείο συγκεντρώθηκαν στα κατά τόπους καταστήματα λαχείων για να γιορτάσουν τη νίκη τους με μπουκάλια από τον αφρώδη οίνο cava. Η παραδοσιακά χριστουγεννιάτικη κλήρωση είναι και η μεγαλύτερη κλήρωση κρατικού λαχνού παγκόσμια.

Το φετινό βραβείο, με την ίδια ονομασία όπως το λαχείο, κερδήθηκε από την παραλιακή τουριστική πόλη Ροκέτας δε Μαρ, στην περιφέρεια Αλμερία του νότου, όπου μια ομάδα κατοίκων θα μοιραστεί τουλάχιστον 452 εκατομμύρια ευρώ.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια Ισπανών μαζεύονται με φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους για να αγοράσουν τμήματα του ίδιου λαχείου, που έχει ιστορία 200 χρόνων, και το οποίο σε κερδοφόρο λαχνό πληρώνει αναλογικά 400.000 ευρώ για κάθε 20 ευρώ που έχουν ξοδευτεί για την αγορά του.

Αυτή τη χρονιά, το λαχείο “ανέβασε” τη διάθεση των Ισπανών μετά από τις εκλογές της Κυριακής που βύθισαν τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο και έδωσαν τέλος σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες εναλλασσόμενης εξουσίας μεταξύ δύο κομμάτων.

Η Λαουχάρ, άλλη μια πόλη στην Αλμερία, με 1.600 κατοίκους, κέρδισε 320 εκατομμύρια ευρώ. “Σχεδόν όλοι στη πόλη έχουν μερίδιο, και ακόμα κι αν είναι να μοιραστεί μεταξύ όλων, θα πάει σε εργαζόμενους, σ’ αυτούς που χρειάζονται τα χρήματα περισσότερο”, είπε ο δήμαρχος της πόλης στο Europa Press ενώ οι κάτοικοι χόρευαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία που χειρίζεται το λαχείο, οι Ισπανοί ξόδεψαν σχεδόν 2,6 δις ευρώ στο λαχείο φέτος, με μερικούς να περιμένουν ώρες σε ουρές που κύκλωναν το τετράγωνο όπου βρισκόταν ένα λαχειοπωλείο.

Πολλοί έμειναν κολλημένοι στις οθόνες τους για ώρες, ενώ μαθητές διάλεγαν μπάλες με νούμερα από ένα περιστρεφόμενο τύμπανο, διαβάζοντας τους αριθμούς δυνατά.

Οι πωλήσεις ήταν ψηλότερες φέτος από πέρσι, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια σχετική χαλαρότητα στις αγορές των νοικοκυριών, ακολουθώντας την ανάκαμψη μετά από μία κρίση που άφησε έναν στους τέσσερις εργαζόμενους χωρίς δουλειά.

Τυχερός κι ένας άνεργος μετανάστης

Ανάμεσα στους τυχερούς της ισπανικής χριστουγεννιάτικης λοταρίας ήταν κι ένας άνεργος μετανάστης, συμφωνά με την Daily Mail.

Ο άντρας, το όνομα του οποίου δεν έχει βγει ακόμα στη δημοσιότητα, ζει στη Roquetas de Mar στην Ανδαλουσία και εμφανίστηκε άναυδος καθώς δεν μπορούσε πιστέψει ότι είναι ανάμεσα στους τυχερούς που κέρδισαν από 400.000 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο τυχερός αριθμός ήταν ο 79140 και εμφανίστηκε σε 1.600 κουπόνια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact