ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδοπούλου: Η σφαγή του Διστόμου έχει εγγραφεί ανεξίτηλα στην ιστορική μνήμη

«Συναισθανόμαστε το ιστορικό χρέος έναντι των προγόνων μας»

«Ημέρα μνήμης, περισυλλογής και συναίσθησης του ιστορικού χρέους η σημερινή» αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, για τη σφαγή αμάχων στο μαρτυρικό Δίστομο στις 10 Ιουνίου του 1944.

«Η σφαγή του Διστόμου έχει εγγραφεί ανεξίτηλα στην ιστορική μνήμη, την ελληνική και την παγκόσμια, όπως βεβαίως οι αγώνες και οι θυσίες του Ελληνικού λαού στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής» τονίζει. «Αποτίνουμε φόρο τιμής στα θύματα της σφαγής του Διστόμου και στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους Ναζί».

«Παράλληλα» επισημαίνει «συναισθανόμαστε το ιστορικό χρέος έναντι των προγόνων μας, που δεν είναι άλλο από τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου και η αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας σε βάρος του Ελληνικού λαού.

»Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου μέχρι την τελική δικαίωση, είναι μέγιστο ηθικό και ιστορικό χρέος απέναντι στα θύματα της ναζιστικής κατοχής», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact