ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Πολλοί δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των προσφύγων

«Πολλοί δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των προσφύγων» τόνισε πριν λίγο ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι με την σκέψη του είναι στο πλευρό των προσφύγων και παρομοίασε την εγκατάλειψη και τα πάθη τους, με εκείνα του εσταυρωμένου Ιησού.
Ο Πάπας αναφέρθηκε στην ύψιστη ταπείνωση στην οποία υποβάλλεται ο Ιησούς, λόγω των παθών και της στάσης του Πόντιου Πιλάτου και αυθόρμητα, χωρίς γραπτό κείμενο, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να μην σκεφθώ τόσα άτομα που βρίσκονται στο περιθώριο, τόσους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, σκέφτομαι ότι πολλά άτομα δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της μοίρας των ανθρώπων αυτών».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact