ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία: Πέραν της πλάκας, το θέμα είναι σοβαρό

«Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν»

Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας, αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σχολιάζει τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες σχετικά με την ίδρυση Ελληνικής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Ο υπουργός παραδέχεται πως πολλά από τα σχόλια είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένα.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο facebook:

«Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τo Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας.

Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί, και σημαντικά έσοδα να διασφαλίσουμε από την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι μάλλον λογικό.

Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;»
0jino4a1

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact