ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η Ελλάδα έχει κάνει την επιλογή της, είναι η Ευρώπη

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα βάλει την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης»

«Όσοι επαναφέρουν το – ανύπαρκτο – θέμα του Grexit, με αφορμή εσχάτως και το Brexit, επιδιώκουν ακριβώς να κρύψουν τα προβλήματα της Ευρώπης κάτω από το χαλί. Ευθυγραμμίζονται ουσιαστικά, με όσους κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ στην υπόθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε να μην τεθεί το ουσιαστικό ζήτημα του ευρωπαϊκού χρέους», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, κατά την ομιλία του στην Ουάσιγκτον, σε συνάντηση που διοργάνωσε η «δεξαμενή σκέψης» (think tank) διεθνών σχέσεων «Atlantic Council», με θέμα «Η Επόμενη Μέρα για την Ελληνική Οικονομία».

«Η Ελλάδα έχει κάνει την επιλογή της. Και η επιλογή της είναι η Ευρώπη. Όμως, αυτή η τοποθέτηση απαντά μόνο σε ένα μικρό μέρος του ερωτήματος», είπε ο κ. Παππάς και συνέχισε: «Η πραγματική ερώτηση είναι “Ποια Ευρώπη;”. Τι κάνουμε, ποιες πολιτικές υιοθετούμε ώστε να διασφαλίσουμε την επιβίωση της Ευρώπης στο μέλλον, την ανάπτυξη, την ουσιαστική ευημερία για όλους τους πολίτες της;».

Σ’ αυτά τα κρίσιμα η σημερινή Ευρώπη δεν έχει κατορθώσει να απαντήσει, επισήμανε ο υπουργός και παρατήρησε πως η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων στην οποία οδηγεί η σημερινή της πορεία, είναι «αδιέξοδη» και είναι ευθύνη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων η κατάληξη της Ευρώπης.

Ο κ. Παππάς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι αυτή έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2016, η ανεργία έχει μειωθεί κατά 4 μονάδες, δημιουργήθηκαν 232.000 θέσεις εργασίας την τελευταία διετία, αυξήθηκαν οι επενδύσεις κατά 12% και οι εξαγωγές κατά 10%, ενώ έγιναν καίριες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παρατήρησε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία θα ανοίξει το δρόμο ώστε η ελληνική οικονομία να μπει για τα καλά στην τροχιά της βιώσιμης ανάπτυξης και να φέρει αποτελέσματα που θεωρώ ότι θα εκπλήξουν τη διεθνή κοινότητα».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παππάς παρουσίασε τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για την αναβάθμιση της χώρας σε κόμβο εμπορίου, ενέργειας, δικτύων της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας προτεραιότητα στους αγωγούς και στα δίκτυα νέας γενιάς, μέσα από την επιλογή των συμμαχιών, όπως αυτές που ήδη έχει αναπτύξει η Ελλάδα με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. «Αντί να αντιμετωπίσουμε ως πρόβλημα τη θέση της χώρας στο μέσον μιας ευρύτερα αποσταθεροποιημένης περιοχής, επιλογή μας είναι να τη δούμε ως ευκαιρία. Ευκαιρία για συνεργασίες με άλλες χώρες, πάντοτε υπό την ιδιότητά της Ελλάδας ως κράτους-μέλους της Ε.Ε.», υπογράμμισε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact