ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάρε πίσω το δημοψήφισμα»: Ο εμφύλιος είναι εκτός ελέγχου – Προ των πυλών η διάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τεταμένη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην Κουμουνδούρου. Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ και πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να οδηγήσει σε διάλυση.

Με την προαναγγελία του εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών του κόμματος, ξέσπασαν οι πρώτες αντιδράσεις.

Κάποια στελέχη χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του, υποστηρίζοντας την απόφαση, τα μέλη της «Ομπρέλας» και η εσωκομματική αντιπολίτευση έκαναν λόγο για «γελοιότητες» χαρακτηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη σαν το πρόσωπο που συμβολίζει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης τάσσονται απέναντι στην απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάρε πίσω το δημοψήφισμα, γιατί θα το καταψηφίσουμε», φαίνεται να του είπαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη αυτά που έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα τον Στέφανο Κασσελάκη δηλώνουν ότι με δεδομένο ότι ανακοινώνονται ή προαναγγέλλονται αποχωρήσεις, είναι επί της ουσίας περιττή η παραπομπή των τεσσάρων στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και ακόμα πιο περιττή η διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Ένα κόμμα το οποίο δεν ακούει τη βάση του, δεν δικαιούται να είναι κόμμα εξουσίας», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε νέο επίπεδο σύγκρουσης, ανεβαίνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει στην Κουμουνδούρου μετά την προαναγγελία του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα διαγραφής των τεσσάρων στελεχών του κόμματος του, με τα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε αναβρασμό.

«Η λειτουργία ενός κόμματος, και πόσο μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων. Τη νύχτα της εκλογής μου επανέλαβα τρεις φορές μία φράση: Δε θα σας προδώσω ποτέ», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Πολάκης, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας το μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα. «Δείτε το, τα είπε όλα ο Προέδρος και τη λύση!».

«Δεν μπορεί να δεχτεί κάνεις να έχουμε πρόεδρο υπό προθεσμία, ομηρία ή επιτήρηση»

«Δεν μπορεί κανείς να δεχτεί να έχουμε ένα πρόεδρο σε υπό προθεσμία υπό ομηρία υπό επιτήρηση υπό εποπτεία», είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς.

Νέες βολές σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη εκτόξευσε ο Γιώργος Σταθάκης, ξεκαθαρίζοντας πως για τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τελειώσει», έπειτα την εκλογή του νέου προέδρου.

«Κλείνω την πόρτα για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο έχει τελειώσει. Προφανώς και αυτονοήτων ήταν δημοκρατική αλλά επέλεξαν ένα πρόσωπο το οποίο συμβολίζει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια μορφή πολιτικής αυτοκτονία το αποτέλεσμα των εκλογών».

Έντονη ήταν η αντίδραση και του Θοδωρή Δρίτσα. «Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παλιά και νέα όλων των τάσεων, θα το αναχθείτε κι αυτό; Θα δώσετε ελεύθερο στην απόλυτη παραφροσύνη και στη γελοιότητα; Δεν σας (μας) ταιριάζει. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!».

«Η Κεντρική Επιτροπή θα είναι το αρμόδιο όργανο, γιατί μπορεί να έχουμε κι άλλες εξελίξεις αύριο το πρωί. Πώς θα συζητήσεις ας πούμε την παραπομπή προς διαγραφή ενός στελέχους ή οποιοδήποτε καταστατική ποινή όταν το στέλεχος ή μέλος αυτό δηλώνει ότι αποχωρεί», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Την κατάσταση διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν και οι αποχωρήσεις του Νίκου Βούτση και του Πάνου Σκουρλέτη.

Συνεδρίασε η ομάδα Αχτσιόγλου: Πάρε πίσω το δημοψήφισμα, αλλιώς θα το καταψηφίσουμε

Το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίασαν τα μέλη της εσωκομματικής τάσης των «6+6», που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου, για να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Παρότι χθες αποφάσισαν να παραμείνουν στο κόμμα και να ασκήσουν δριμεία κριτική στον Στέφανου Κασσελάκη, οι ραγδαίες εξελίξεις αυξάνουν την πίεση για πιο διακριτή αντίδραση.

Η πλευρά Αχτσιόγλου διαφωνεί με τις κινήσεις Κασσελάκη και διαμηνύει προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι, εάν δεν πάρει πίσω την πρόταση περί εσωκομματικού δημοψηφίσματος, θα την καταψηφίσουν στην Κεντρική Επιτροπή.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact