ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάτησε γκάζι ο Παναθηναϊκός και «πάτησε» την ΑΕΚ

Αυτό μάλιστα ήταν επιστροφή…

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε το πρόσωπο που είχε συνηθίσει παλιά τους φίλους του και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ με 3-2 στο κυριακάτικο (10/11) ντέρμπι για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

Το «τριφύλλι» έβγαλε πάθος και αγωνιστικότητα, αυτό που θέλει να βλέπει ο κόσμος του και παρά το 0-2 του ημιχρόνου από την «Ένωση», στο δεύτερο μισό έδειξε τα στοιχεία που αναφέραμε και έφτασε σε έναν θρίαμβο με τη νίκη του 3-2.

Σε ένα ματς που οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά και θα μπορούσαν να προηγηθούν τελικά δεν τα κατάφεραν, ενώ με δύο αδράνειες της άμυνας τους βρέθηκαν να χάνουν με 0-2, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης η «Ένωση» είχε δοκάρι σε φάση που θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ντέρμπι.

Από το σημείο και μετά μόνο ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο γήπεδο και με την είσοδο του Περέα το «τριφύλλι» έγινε πιο απειλητικό και μείωσε με το Μακέντα για να ακολουθήσει το 2-2 από τον Κολομβιανό φορ και το τρίτο γκολ από τον Δημήτρη Κολοβέτσιο που ήταν η τρίτη και τελευταία αλλαγή των γηπεδούχων.

Με την ορμή του κόσμου του το «τριφύλλι» μπήκε πιο δυνατά στο ματς απειλώντας με κύριους εκφραστές τους Χατζηγιοβάνη και Ζαχίντ, αλλά η ΑΕΚ η οποία δεν είχε απειλήσει μέχρι το 18’ μπόρεσε και έφτασε σε εκείνο το λεπτό στο 0-1.

Μετά από ωραία αλλαγή μπαλιάς ο Βέρντε από τα δεξιά έκανε την σέντρα, ο Διούδης απομάκρυνε η μπάλα έφτασε στον Λιβάγια που με σουτ την είδε να κοντράρει για να φτάσει στον Μπακάκη ο οποίος με ωραίο φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους παίκτες των γηπεδούχων, όμως στο 31’ θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, αλλά το σουτ του Χατζηγιοβάνη απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπάρκας. Στο 36’ ο Διούδης είπε «όχι» στο σουτ του Ολιβέιρα διώχνοντας σε κόρνερ, από το οποίο η ΑΕΚ βρήκε δεύτερο τέρμα. Από την εκτέλεση του Λιβάγια, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με την μπάλα να φράνει στον Ολιβέιρα που με προβολή στο κενό τέρμα έκανε το 0-2.

Το σκορ αυτό έδειχνε να δίνει τη νίκη στην ΑΕΚ, αλλά στο ποδόσφαιρο ένα ματς διαρκεί 90 λεπτά και αυτό είναι κάτι που το κατάλαβαν στην «Ένωση» πληρώνοντας και την ευκαιρία με τον Λιβάγια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά και στο δοκάρι που είχαν λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μισού. Και αυτό διότι αν είχε γίνει το 0-3 οι «κιτρινόμαυροι» θα έφευγαν με θρίαμβο από το ΟΑΚΑ.

Ρόλο στην ανατροπή έπαιξε και η αλλαγή του Δώνη με την είσοδο του Περέα καθώς ο Κολομβιανός αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα της ΑΕΚ.

Βέβαια η πρώτη μεγάλη φάση στην επανάληψη ανήκε στην «Ένωση» με τριπλή ευκαιρία με δοκάρι. Ήταν το 52’ όταν ο Μπακάκης με πάσα βρήκε τον Ολιβέιρα ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη, με τον Βέρντε μετά να αποτυγχάνει δις να νικήσει τον κίπερ του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία του ματς και στο τελευταίο μισάωρο δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θύμισαν έντονα Παναθηναϊκό άλλων εποχών τότε που το «τριφύλλι» είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και όχι κομπάρσου.

Έτσι στο 67’ ο Μακέντα με ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 1-2, τέρμα που ξεσήκωσε τον κόσμο καθώς πλέον… είχαμε πάλι ματς στην Καλογρέζα.

Δεν πέρασαν τρία λεπτά και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν και πάλι αν και χρειάστηκε να… αναμένουν. Ο Χατζηγιοβάνης με ωραία προσπάθεια και γύρισμα στον Περέα ο Κολομβιανός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο ο Γκεστράνιους το μέτρησε συμβουλευόμενος το VAR.

Το μομέντουμ έδειχνε Παναθηναϊκό με την ΑΕΚ πάντως να ισορροπεί για λίγο το ματς και να κρατά μακριά τους παίκτες των «πράσινων» από την εστία τους, ενώ στο 82’ θα μπορούσαν να κάνουν το 2-3 ωστόσο ο Γιακουμάκης σε τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη.

Στο 86’ ο Δώνης ρίχνει στο ματς τον Κολοβέτσιο. Έναν από τους καλύτερους αμυντικούς ο οποίος στην καριέρα του σε ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό έχει βάλει λίγα γκολ, αλλά πάντα κρίσιμα για την εκάστοτε ομάδα του.

Αυτό συνέβη και στο 88’ όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ πετάχτηκε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από όλους στο ΟΑΚΑ.

Το 3-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τους 12 πόντους και την ΑΕΚ να παραμένει στους 17.

Σίγουρα κορυφαίοι για την ομάδα του Δώνη, οι Περέα, Χατζηγιοβάνης, Κολοβέτσιος και Ζαχίντ, ενώ από την ΑΕΚ ο Μπακάκης προσπάθησε πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του όπως επίσης και ο Σιμάο που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο προσπάθησε για ότι το καλύτερο, αλλά και οι Ολιβέιρα, Βέρντε.

Κίτρινες: 12’ Πούγγουρας, 23’ Ινσούα, 60’ Σένκεφελντ, 90’ Χατζηθεοδωρίδης – 62’ Σιμόες

Διαιτητής: Γκεστράνιους (Φινλανδία), Βοηθοί: Αραβίρτα (Φινλανδία), Αλακάρε (Φινλανδία), 4ος: Τάσης (Ηπείρου), VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), AVAR: Ψαρρής (Ζακύνθου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (86’ Κολοβέτσιος), Ζαχίντ, Μακέντα.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Σιμόες, Κρίστισιτς (46’ Σιμάο), Μάνταλος, Βέρντε (80’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα (73’ Αλμπάνης).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact