ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε πλοιάρια με 350 μετανάστες από τη Μιανμάρ προσπάθησαν να φθάσουν στη Λέσβο

Η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε σήμερα πέντε πλοιάρια που μετέφεραν 350 μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λέσβο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.

Ένα σκάφος του λιμενικού εντόπισε τα πλοιάρια αυτά σε απόσταση περίπου επτά χιλιομέτρων από τον κόλπο του Ντικιλί, στην επαρχία της Σμύρνης. Οι επίδοξοι μετανάστες κατάγονταν, στη μεγάλη πλειονότητά τους, από τη Μιανμάρ. Όλοι τους αποβιβάστηκαν στα τουρκικά παράλια και μεταφέρθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα.

“Στη χώρα μας γίνονται οργανωμένες σφαγές των μουσουλμάνων. Από τη μια πλευρά οι πιέσεις, ο κίνδυνος για τη ζωή μου, από την άλλη η φτώχεια, όλα αυτά με ώθησαν να φύγω” είπε ένας από αυτούς.

Στη Μιανμάρ, μια βουδιστική χώρα, οι μουσουλμάνοι μειονοτικοί Ροχίνγκια πέφτουν θύματα διακρίσεων και βίαιων επεισοδίων μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact