ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε τραυματίες από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στον Παναμά

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών έπληξε χθες Κυριακή τον Παναμά, κοντά στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), ο σεισμός έγινε σε βάθος 37 χιλιομέτρων, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Η πόλη που ήταν η κοντινότερη στο επίκεντρο ήταν η Σάντα Κρους, περίπου 5 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία πολιτικής προστασίας (SINAPROC). Δύο σπίτια κατέρρευσαν και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές, κατά την ίδια πηγή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, σεισμικά παλιρροϊκά κύματα.

Τον Νοέμβριο του 2017, σεισμός 6,5 βαθμών κοντά στις ακτές της Κόστα Ρίκα στον Ειρηνικό Ωκεανό είχε προκαλέσει ζημιές σε κτίρια στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ. Δύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από καρδιακή προσβολή.

Βορειότερα, δύο μήνες νωρίτερα, σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 300 και πλέον ανθρώπους στο Μεξικό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact