ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειάρχης Ηπείρου σε Τσίπρα: Είμαστε αντίθετοι στην υποβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του κρατικού αερολιμένα Ιωαννίνων σε «δημοτικό», με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, εξέφρασε με κατεπείγουσα επιστολή, προς τον πρωθυπουργό, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές της Ηπείρου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης τονίζει στην επιστολή που απέστειλε χθες βράδυ:

«Η υποβάθμιση του αεροδρομίου, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και πρέπει να αποτραπεί μια τέτοια δυσμενής κατηγοριοποίησή του, η οποία θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για την αναβάθμισή του, την οποία επιδιώκουν εδώ και δεκαετίες σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς, που δικαιολογημένα το θεωρούν σημείο ανάπτυξης της Ηπείρου, καθώς εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδος και αυτήν ακόμη τη νότια Αλβανία».

Ο κ. Καχριμάνης υπογραμμίζει, πως το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα εν δυνάμει διεθνές αεροδρόμιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία των «δημοτικών» που επιχειρείται, με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Ο περιφερειάρχης ζητά πολιτική παρέμβαση, για να αποτραπεί «μια δυσμενής εξέλιξη για την Ήπειρο», όπως την χαρακτηρίζει.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact