ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 90 νεκροί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ

Σαρανταπέντε άτομα σε νοσοκομεία της Βομβάης

Τουλάχιστον 94 κάτοικοι μιας παραγκούπολης πέθαναν αφού κατανάλωσαν ένα τοξικό αυτοσχέδιο αλκοολούχο ποτό ενώ περισσότεροι από 45 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία της Βομβάης, της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει πέντε ανθρώπους που σχετίζονται με τους θανάτους αυτούς σε μια φτωχογειτονιά στα δυτικά της μεγαλούπολης.

«Περισσότεροι από 150 κατανάλωσαν το ποτό. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», είπε ο Νταναντζάι Κουλκάρνι, ο υποδιευθυντής της αστυνομίας του Μουμπάι. Οκτώ αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατηγορούμενοι για αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Το αυτοσχέδιο αλκοόλ, που συχνά περιέχει τοξικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, όπως μεθανόλη, είναι πολύ δημοφιλές στους φτωχούς Ινδούς επειδή είναι φτηνό. Το 2011 μόνο στη Δυτική Βεγγάλη πέθαναν τουλάχιστον 140 άνθρωποι αφού ήπιαν τέτοια αλκοολούχα ποτά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact