ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν ανησυχούν για την εισροή μεταναστών

Περισσότεροι από τους μισούς γερμανούς δεν αισθάνονται απειλή από την πρωτόγνωρη εισροή προσφύγων στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ πολλοί εξ αυτών εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η γερμανική κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση, αποκαλύπτει άλλη σφυγμομέτρηση.

Τον τελευταίο καιρό η Γερμανία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμό-ρεκόρ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που καταφθάνουν στη χώρα, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το τέλος του έτους, φθάνοντας τα 800.000 άτομα.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap για τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης ARD, το 61% των Γερμανών δήλωσαν ότι δεν ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων, ενώ μόνο το 38% κατέθεσε ότι τρομάζει από τον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα.

Επιπλέον τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες είπαν ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου λόγω των μεταναστών, ενώ μόνο 2 τοις εκατό ανέφεραν ότι η ζωή τους είχε επηρεαστεί εμφανώς από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Emnid για το ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων N24, η πλειοψηφία των Γερμανών φαίνονται ευχαριστημένοι με τον τρόπο που η Γερμανίδα καγκελλάριος Άνγκελα Μέρκελ χειρίστηκε την προσφυγική κρίση.

Από την άλλη, σχεδόν το 36% του γερμανικού πληθυσμού θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, ενώ μόνο το 27% πιστεύει πως η κυβέρνηση έκανε υπερβολικά πολλά.

Η δημοσκόπηση της Infratest dimap διενεργήθηκε στις 7-9 Σεπτεμβρίου σε 1.021 άτομα, ενώ αυτή από την Emnid στις 9 Σεπτεμβρίου σε πάνω από 1.000 άτομα.

Την άποψη της πλειονότητας του γερμανικού λαού ασπάζεται και ο υπουργός Οικονομίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι πρόσφυγες μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθεί μέρος της έλλειψης εργατικού δυναμικού στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς και ότι οι εταιρείες θα πρέπει να ξεκινήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για πρόσφυγες με στόχο να τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact