ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιθώριο ελιγμών στους φόρους βλέπει ο Σόιμπλε

Περικοπές κατά 15 δισ. ευρώ μετά τις εκλογές του 2017

Η Γερμανία έχει το περιθώριο να μειώσει τους φόρους κατά περίπου 15 δισεκ. ευρώ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017 παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η προεκλογική εκστρατεία για τις κάλπες που θα στηθούν την επόμενη χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία, με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, μέλος των οποίων είναι ο Σόιμπλε, να προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους, κάποιοι εκ των οποίων στράφηκαν προς άλλες παρατάξεις λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής του CDU.

Μιλώντας στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ο Σόιμπλε τόνισε ότι η απασχόληση, οι μισθοί και οι φόροι αυξάνονται στην Γερμανία ενώ παράλληλα ενισχύονται τα φορολογικά έσοδα, η οικονομία αναπτύσσεται και ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι, ενώ η Γερμανία θα χρειαστεί να δαπανήσει χρήματα για την ενσωμάτωση των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που έφθασαν πέρυσι στη χώρα και για την εγχώρια ασφάλεια, θα υπάρχει περιθώριο για ελιγμούς σε ό,τι αφορά τους φόρους.

«Μετά το 2017, στην επόμενη νομοθετική περίοδο, θα έχουμε περιθώριο να μειώσουμε τους φόρους κατά περίπου 15 δισεκ. ευρώ», δήλωσε ο Σόιμπλε. Πρόσθεσε ότι αυτές οι περικοπές φόρων θα στοχεύουν σε άτομα με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact