ΥΓΕΙΑ

Περπατήστε στο πάρκο για να μειώσετε την πίεση και να διώξετε την κατάθλιψη

Μια βόλτα 30 λεπτών στο πάρκο αρκεί για να μειωθεί η κατάθλιψη κατά 7% και να πέσει η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 9%, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ρίτσαρντ Φούλερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Scientific Reports, μελέτησαν τις περιπτώσεις 1.538 ατόμων, συσχετίζοντας τον χρόνο που περνούσαν στο πάρκο ή γενικότερα στην εξοχή, με την κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους.

Διαπιστώθηκε –επιβεβαιώνοντας έτσι και προηγούμενες μελέτες– ότι η επαφή με το πράσινο και τη φύση, ακόμη και μόνο για μισή ώρα, ωφελεί την υγεία και φέρνει μεγαλύτερη ψυχική ευεξία.

«Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι η επίσκεψη σε πάρκα κάνει καλό στην υγεία, αλλά τώρα βλέπουμε ότι δεν χρειάζεται καν πολλή ώρα για να υπάρξουν οφέλη. Αρκούν τακτικές βόλτες της μισής τουλάχιστον ώρας τη μέρα» δήλωσε ο Φούλερ, ο οποίος ενθάρρυνε τους ανθρώπους να επισκέπτονται το κοντινότερο πάρκο τους, όσο γίνεται συχνότερα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact