ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Πέθανε από ανακοπή ο ηθοποιός Θόδωρος Ντόβας

Λίγο προτού κλείσει τα 85 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Ντόβας. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ζαγορά Πηλίου, όπου και κηδεύτηκε χθες το πρωί. Εγινε γνωστός μέσα από τις συμμετοχές του σε ταινίες όπως οι «Υπολοχαγός Νατάσσα», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Η λεωφόρος του μίσους» και «Αγάπη κι αίμα», ενώ έπαιξε σε πολλές και σημαντικές παραστάσεις.

Επίσης, συμμετείχε σε ραδιοφωνικά θεατρικά έργα. Δούλεψε με σπουδαίους συναδέλφους του, όπως οι Μάνος Κατράκης, Κώστας Καζάκος, Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος και Αννα Φόνσου, με τους οποίους διατηρούσε, εκτός από επαγγελματικές, και φιλικές σχέσεις.

Στα 40 του χρόνια, ανεβαίνοντας το Πήλιο, έπαθε σοβαρό ατύχημα, κατά το οποίο χτύπησε στον αυχένα και μέρη του σώματός του παρέλυσαν. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδελφός του έχασε τη ζωή του πριν από λίγο καιρό χτυπώντας στον αυχένα, σε παρόμοιο ατύχημα. Ο Ντόβας συνέχισε αργότερα την καριέρα του και ως κριτικός θεάτρου, ενώ, όταν δεν δούλευε, έπλεκε. Το πλέξιμο ήταν το χόμπι του και μάλιστα τα ρούχα που έφτιαχνε τα χάριζε σε φίλους και συνεργάτες του.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact