Πέθανε η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου Λίλη Παπαγιάννη
Ξεχώρισε στη μεγάλη οθόνη μέσα από ρόλους που ανέδειξε με το ταλέντο και τη φινέτσα της. Η ηθοποιός Λίλη Παπαγιάννη έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών.
Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της που δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Το πρωί της Τρίτης 12 Μαΐου, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων.
Ξεχώρισε στη μεγάλη οθόνη μέσα από ρόλους της στις ταινίες «Δεσποινίς διευθυντής», «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα», «Η χαρτοπαίχτρα», «Μια τρελή τρελή οικογένεια».
Η ηθοποιός είχε σπουδάσει στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης και πρωτοβγήκε στο σανίδι το 1957 με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Την ίδια χρονιά γνώρισε και παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη. Μαζί συγκρότησαν θίασο ως το 1965. Στη συνέχεια και ως το 1969 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε παραστάσεις, ενώ από το 1982 ως το 1988 έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο.
Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη, στις 12.00, από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.