ΥΓΕΙΑ

Πέθανε ο γιατρός που μολύνθηκε από Έμπολα

Ένας χειρούργος από τη Σιέρα Λεόνε πέθανε από τον ιό Έμπολα σε νοσοκομείο της Νεμπράσκα, στις ΗΠΑ, όπου νοσηλευόταν από το Σάββατο, αφού επαναπατρίστηκε από τη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής, ανακοίνωσε το Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα.

Ο 44χρονος δρ. Μάρτιν Σάλια, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα σε νοσοκομείο του Φρίταουν, σύμφωνα με την οικογένειά του. Υπέφερε από προχωρημένα συμπτώματα της ασθένειας, περιλαμβανομένης νεφρικής και αναπνευστικής ανεπάρκειας, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

«Λυπούμαστε βαθιά που ανακοινώνουμε ότι ο τρίτος ασθενής που νοσηλευόταν για τον ιό Έμπολα πέθανε εξαιτίας των πολύ προχωρημένων συμπτωμάτων της ασθένειας», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Παρά τις ηρωικές προσπάθειες, η ασθένεια ήταν πολύ προχωρημένη για να σωθεί», πρόσθετε.

«Ο δρ Σαλία ήταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση όταν έφτασε εδώ και, δυστυχώς, παρά τις μεγαλύτερες προσπάθειές μας δεν καταφέραμε να τον σώσουμε», σχολίασε ο γιατρός Φιλ Σμιθ, διευθυντής του νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο αυτό της Νεμπράσκα, που είναι ειδικά εξοπλισμένο για τη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, έχουν ήδη νοσηλευθεί δύο ακόμη πρόσωπα που είχαν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό, τα οποία επέζησαν.

Ο δρ. Σαλία είναι ο πρώτος κάτοικος Σιέρα Λεόνε που προσβλήθηκε από τον ιό και επαναπατρίστηκε στις ΗΠΑ, όπου έχουν ήδη λάβει θεραπεία εννέα άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων είχαν προβληθεί στην Αφρική.

Στο μεταξύ στο Μαλί, την τελευταία χώρα όπου μεταδόθηκε η ασθένεια, με τέσσερις νεκρούς σε σύνολο πέντε κρουσμάτων σε διάστημα ενός μήνα, ανακοίνωσε ότι έχει θέσει υπό ιατρική παρακολούθηση περισσότερους από 440 ανθρώπους που ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με τους φορείς του ιού.

Όλοι οι άνθρωποι αυτοί συνδέονται με έναν ιμάμη από τη Γουινέα που πέθανε την 25η Οκτωβρίου στο Μπαμακό και όχι για το πρώτο κρούσμα στη χώρα, ένα δίχρονο κοριτσάκι επίσης από τη Γουινέα που πέθανε στις 24 Οκτωβρίου, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας του Μαλί.

«Την 16η Νοεμβρίου 2014 (…) ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολουθούνται από τις υπηρεσίες υγείας ανέρχεται σε 442. Όλοι έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση», επεσήμανε ο συντονιστής του Έκτακτου Επιχειρησιακού Κέντρου κατά της επιδημίας του ιού Έμπολα, ο καθηγητής Σαμπά Σόου.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact