ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Πέθανε στα 44χρόνια της η ηθοποιός Φάντουα Σουλεϊμάν

Η ηθοποιός και αγωνίστρια από τη Συρία Φάντουα Σουλεϊμάν, η οποία κατέφυγε στη Γαλλία αφού πήρε μέρος στην εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, πέθανε προσβεβλημένη από καρκίνο, ανακοίνωσαν σήμερα οι οικείοι της.

«Πέθανε τη νύκτα από τον καρκίνο» σε νοσοκομείο σε προάστιο του Παρισιού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύρος ηθοποιός Φαρές αλ-Ελού, που ζει επίσης στη Γαλλία, υπογραμμίζοντας πως είχε παραμείνει δραστήρια μέχρι τέλους συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Η Φάντουα μας άφησε, άφησε αυτόν τον άσχημο κόσμο», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο κουνιάδος της Χάσαν Ταχά.

Δημοφιλής ηθοποιός, η Φάντουα Σουλεϊμάν, 44 χρόνων, η οποία ανήκε στην κοινότητα των Αλαουιτών, στην οποία ανήκει και ο πρόεδρος Άσαντ, είχε συμμετάσχει στις ειρηνικές διαδηλώσεις στη Δαμασκό όταν άρχισε η εξέγερση το 2011 και είχε επιχειρήσει να πείσει τις πόλεις των Αλαουιτών στις περιφέρειες της Λαττάκειας και της Ταρτούς (βορειοδυτική Συρία) να ενωθούν με το κίνημα.

Αναδείχθηκε σε ηγέτιδα της συριακής επανάστασης όταν με ακάλυπτο το πρόσωπό της ζήτησε από τους πολίτες να αντισταθούν στο καθεστώς στη διάρκεια μιας διαδήλωσης που αναμεταδιδόταν τηλεοπτικά στη Χομς (δυτική Συρία), σουνιτικό προπύργιο της εξέγερσης, «ώστε να εμποδίσουν να γίνει η επανάσταση ένας θρησκευτικός πόλεμος».

Στη Χομς και στη συνέχεια στη Δαμασκό, όπου έζησε στην παρανομία, η Φάντουα Σουλεϊμάν είχε θέσει στην υπηρεσία της εξέγερσης τη δημοτικότητά της, την οποία είχε αποκτήσει από το θέατρο και τις τηλεοπτικές σειρές.

Αφού δέχθηκε απειλές, διέσχισε πεζή, στα κρυφά, τα σύνορα με την Ιορδανία πριν καταφύγει στη Γαλλία, όπου το 2012 δήλωσε σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αισθάνεται πικρία βλέποντας «μια ειρηνική επανάσταση να στρέφεται προς τον εμφύλιο πόλεμο».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact