ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πιο πιθανό το φλερτ μέσω… Facebook

Η γλώσσα του έρωτα έχει αποκτήσει πολλά… ψηφιακά χαρακτηριστικά πια, μέσω γραπτών μηνυμάτων και διασυνδέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά, έχει επηρεάσει και τον τρόπο που φλερτάρουν πια οι άνθρωποι.

Μια έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία δείχνει, ότι πλέον είναι πιο πιθανό να κάνουμε «poke» σε κάποιον στο Facebook για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας στο πρόσωπό τους, παρά να τους ζητήσουμε να βγούμε ραντεβού.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ίδια έρευνα, ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται αυτή η τάση είναι ότι το 38% των ανθρώπων ντρέπεται να μιλήσει με κάποιον που τους αρέσει πρόσωπο με πρόσωπο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 ενήλικες Βρετανοί.

Σχεδόν ένας στους πέντε ανέφερε ότι χρησιμοποιεί κυρίως μηνύματα μέσω Facebook, ενώ για άλλους ένα τηλεφώνημα ή ένα γραπτό μήνυμα είναι πιο «ευθύ» από μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ενώ το 50% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι νιώθουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να ζητήσουν από κάποιον να βγει ένα ραντεβού μαζί τους, το ένα τρίτο παραδέχτηκε ότι ντρέπεται ή ότι νιώθει μεγάλη νευρικότητα για να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με «το πρόσωπο».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact