ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιθανές οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους στα μέσα Απριλίου

Αν υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα, αναφέρουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι πιθανόν να αρχίσουν τις συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα μέσα Απριλίου, εάν έχει υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία με την Αθήνα επί ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων, δήλωσαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Reuters. .

«Εάν οι Έλληνες θέλουν να … υπάρξει εκταμίευση πολύ πριν από τον Ιούλιο, χρειάζεται να υπάρξει πολιτική συμφωνία περί τα μέσα του Απριλίου – και στις 12 Απριλίου όλοι πάνε στην Ουάσινγκτον- άρα καλύτερα πριν από τότε», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Μόνον τότε μπορεί να αρχίσει στα σοβαρά συζήτηση για θέματα χρέους και αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Και μετά τελικά όλα πρέπει να συνδυασθούν ταυτόχρονα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν ότι είναι πολύ πιθανόν ότι θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στην Ουάσινγκτον για να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς και διμερείς συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και θεσμούς της ευρωζώνης.

«Θα το θεωρήσω πολύ παράξενο εάν δεν συμβεί αυτό», δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Εάν μέχρι τότε έχει επιτευχθεί μία σημαντική συμφωνία επί του πακέτου των μεταρρυθμίσεων, τότε το μόνο εκκρεμές θέμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα είναι να συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, και θα είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνει αυτό», δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact