ΚΟΣΜΟΣ

Πλαστά χαρτονομίσματα 13 εκατ. ευρώ βρέθηκαν πεταμένα σε φράγμα

Εντοπίστηκαν σήμερα από βατραχανθρώπους στη Βουλγαρία

Πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, συνολικού ύψους 13 εκατομμυρίων, εντοπίστηκαν σήμερα από βατραχανθρώπους στον βυθό ενός φράγματος στη νότια Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις πλαστών ευρώ στη χώρα. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι τα χαρτονομίσματα, πολλά από τα οποία ήταν ακόμη άκοπα, ήταν “πολύ καλής ποιότητας”.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε πρόσφατα να σταματήσει να τυπώνει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ επειδή χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ωστόσο παραμένουν στην κυκλοφορία όσα είχαν ήδη τυπωθεί.

Τις τελευταίες ημέρες συνελήφθη στην περιοχή του Πλόβντιβ, μαζί με δύο άλλα άτομα, ένας παραχαράκτης ο οποίος αποκάλυψε στην αστυνομία ότι τα άκοπα φύλλα των εκτυπωμένων χαρτονομισμάτων είχαν ριχθεί στο φράγμα Μέτσκα λίγο πριν την έφοδο των αρχών στο τυπογραφείο. Μετά την ανάκτησή τους, οι αστυνομικοί τα άπλωσαν για να… στεγνώσουν.

Από τις αρχές του έτους οι αρχές της Βουλγαρίας, σε συνεργασία με τη Europol, εντόπισαν τρία τυπογραφεία που εκτύπωναν πλαστά χαρτονομίσματα, στα βόρεια της χώρας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact