Μετρούν αντίστροφα οι ώρες για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΑ, καθώς αύριο, Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, θα γίνει η μεγάλη καταβολή των επιδομάτων για τον μήνα που φεύγει.
Όπως ξέρουν καλά οι περισσότεροι δικαιούχοι, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι αύριο το πρωί. Τα χρήματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ΑΤΜ από το απόγευμα της Τετάρτης 29 Απριλίου. Αυτό γίνεται πάντα για να μην πέφτει όλος ο κόσμος μαζί στις τράπεζες και να εξυπηρετούνται όλοι πιο άνετα.
Ποια επιδόματα πληρώνονται
Η λίστα των πληρωμών είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τα εξής:
- Αναπηρικά επιδόματα
- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (το παλιό ΚΕΑ)
- Επίδομα Στέγασης (ενοικίου)
- Επίδομα Γέννησης
- Επιδόματα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Επίδομα Αναδοχής
- Έξοδα Κηδείας
- Επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών
- Βοηθήματα για ομογενείς και ειδικές κατηγορίες (όπως το πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού)
Προσοχή: Ποιο επίδομα μένει εκτός
Αν περιμένετε το Επίδομα Παιδιού (Α21), σημειώστε ότι αυτή τη φορά δεν θα πληρωθεί. Ο λόγος είναι απλός: η πλατφόρμα για τις αιτήσεις είναι ακόμα ανοιχτή και θα δέχεται αιτήματα μέχρι τις 8 Μαΐου. Έτσι, το Α21 θα πάει για τον επόμενο γύρο πληρωμών.
Κάντε λοιπόν έναν έλεγχο στους λογαριασμούς σας από το απόγευμα και μετά, για να δείτε αν πιστώθηκαν τα ποσά που δικαιούστε.




















