ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης

Αλλάζουν τα εισοδηματικά όρια για να μειωθεί στο μισό η δαπάνη

Μείωση στα ανώτατα όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και τετραγωνικών μέτρων, τα οποία ισχύουν σήμερα για τον προσδιορισμό των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, αλλά και κλιμάκωση στο ίδιο το ποσό του επιδόματος ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικεί κάθε δικαιούχος προβλέπει το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση κατά 50% της δαπάνης της κρατικής επιδότησης της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, η σχετική απόφαση, η οποία αποτελεί ένα από τα 48 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης, θα εκδοθεί αύριο από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με στόχο αφενός τον περιορισμό του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος κάτω από τους 500.000 (από 1.100.000 που έφθασε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο) αφετέρου τη μείωση του ύψους του επιδόματος κάθε δικαιούχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που προβλέπονται για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα μειωθούν κατά 60%-70%. Σήμερα τα όρια αυτά ανέρχονται σε 30.000 ευρώ για τους άγαμους φορολογούμενους, σε 40.000 ευρώ για τους έγγαμους και σε 43.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Το ισχύον, κατά περίπτωση, εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Με τη μείωση που θα επέλθει τα όρια θα πέσουν στα επίπεδα των 12.000-15.000 ευρώ.

Επιπλέον, το όριο επιφάνειας κύριας κατοικίας μέχρι το οποίο προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος θα μειωθεί κάτω από το επίπεδο των 120 τ.μ. που ανέρχεται σήμερα, ενώ το ποσό των 0,35 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στο οποίο ανέρχεται σήμερα το επίδομα θα πάψει να είναι το ίδιο σε όλη την Ελλάδα και θα κλιμακώνεται ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικεί κάθε δικαιούχος. Η κλιμάκωση του ποσού θα διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα των 0,35 ευρώ το λίτρο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact