ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος ήταν ο γιος του “Mr Jumbo” που σκόρπισε τον θάνατο με τη μαύρη Porsche

Οι προσωπικές περιπέτειες του Απόστολου Βακάκη και η “αμαρτωλή” πισίνα της Πολιτείας

Ο Απόστολος Βακάκης πέρασε πριν από λίγο καιρό και προσωπικές «περιπέτειες». Τον… ξέγνοιαστο κόσμο της επιτυχίας του… τάραξε η δικαστική διαμάχη του με το Δασαρχείο Πεντέλης και κατοίκους για το μπάζωμα- όπως τον κατηγόρησαν- 4 στρεμ. δασικής έκτασης που κάηκε στις πυρκαγιές του 2007 και κηρύχθηκε αναδασωτέα, στον Κοκκιναρά, με σκοπό την οικοδόμηση έπαυλης και πισίνας, αλλά και η «εμπλοκή» του ονόματός του στο θέμα με τις offshore.

Στην πρώτη υπόθεση κάτοικοι είχαν καταγγείλει πως ο εργολάβος που είχε αναλάβει την κατασκευή της βίλας Βακάκη στην Πολιτεία πετούσε μπάζα από τις εκσκαφές που έγιναν για την δημιουργία πισίνας 700 τ.μ. στην δασική έκταση. Μάλιστα, στον πρόεδρο της Jumbo επιβλήθηκε ποινή με τριετή αναστολή, αλλά ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα συνεργεία δεν έριξαν ουδέποτε μπάζα σε δασική έκταση, αλλά κηπευτικό χώμα σε μία μη δασική, ιδιωτική έκταση και μάλιστα ότι εκείνος έχει αναλάβει ανιδιοτελώς την αναδάσωση της έκτασης που είχε καεί πριν 7 χρόνια, με τη συμφωνία του Δήμου Κηφισιάς για την αποκατάσταση του φυσικού πρασίνου.

Ο ίδιος πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση «είδε» θέμα σκοπιμοτήτων που πηγάζει από αντιπάλους του ή από όσους προσβλέπουν σε πιθανό όφελος από εκείνον. Το όνομά του ενεπλάκη όμως, και στο θέμα των ερευνών για τις offshore. Το 2007 ένα κυπριακό δικηγορικό γραφείο δημιούργησε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους την υπεράκτεια εταιρία Karpathia Ltd, στην οποία σύμφωνα με τα έγγραφα από την ICIJ, μοναδικός μέτοχος αυτής ήταν ο Α. Βακάκης. Την ίδια χρονιά η Karpathia αγόρασε 3,5 εκατ. μετατρέψιμα ομόλογα που εκδόθηκαν από την Jumbo αντί d36,7 εκ. Μέσα σε ένα 6μηνο η Karpathia πούλησε ομόλογα έχοντας κέρδος 28 εκ., αλλά οι αγοραστές έμειναν ανώνυμοι. Ο Βακάκης απάντησε πάντως, πως έχει δηλώσει επισήμως όλες τις συναλλαγές που έπρεπε να γνωστοποιηθούν.

Διαβάστε και αυτό:

http://www.fnews.gr/ston-idioktiti-tou-jumbo-anikei-i-porse-pou-kseklirise-tin-oikogeneia-stin-athinon-lamias/Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact