ΕΛΛΑΔΑ

Politico: Η Ελλάδα αρνείται άσυλο σε γκέι Σύρο πρόσφυγα-Τον στέλνει πίσω στην Τουρκία

Στην απόρριψη της αίτησης ασύλου σε ομοφυλόφιλου Σύριου μετανάσταση  από την Επιτροπή Προσφυγών, ο οποίος και θα σταλεί πίσω στην Τουρκία αναφέρεται το Politico.

Σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα στέλνει πίσω στην Τουρκία γκέι Σύριο που αιτήθηκε άσυλο» σημειώνει ότι ο μετανάστης από τη Συρία που βρίσκεται στη Λέσβο θα σταλεί πίσω στην Τουρκία μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου, από τις ελληνικές αρχές. Η Επιτροπή Προσφυγών έκρινε ότι ήταν ασφαλές να επιστρέψει ο άνθρωπος στην Τουρκία, επειδή οι ισχυρισμοί του ήταν αναξιόπιστοι, καθώς είχε ζήσει στην Κωνσταντινούπολη πολλά χρόνια.

Υπογραμμίζεται ότι προηγουμένως είχε χορηγηθεί άσυλο στους Σύριους αιτούντες με βάση ότι η Τουρκία δεν ήταν μια ασφαλής χώρα γι ‘αυτούς.Ο  Σύρος μετανάστης είναι ο πρώτος που απορρίφθηκε η αίτησή του στο  πλαίσιο της συμφωνίας της μετανάστευσης ΕΕ-Τουρκίαςαπό τον περασμένο Μάρτιο. Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται ότι  ΜΚΟ για τους πρόσφυγες θα  ξεκινήσει τη διαδικασία προσφυγής κατά της απόφασης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact