ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πολύ λίγος ο Ολυμπιακός στην…τούμπα!

Ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός έμεινε στις εμφανίσεις του προηγούμενου διαστήματος και έτσι έγινε εύκολη λεία μέσα στην κατάμεστη Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (10/2) από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς με πάθος, αποφασιστικότητα και σωστό σχεδιασμό αγώνα πήραν δίκαια το μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής με 3-1 με αποτέλεσμα να αποσπάστηκαν εννέα βαθμούς πλέον από τους δεύτερους Πειραιώτες.

Επικράτηση δίκαιη για τους «ασπρόμαυρους», που ήταν καλύτεροι και μπορούν (για να μην κοροϊδευόμαστε…) να πανηγυρίζουν από τώρα την κατάκτηση του τίτλου. Και αυτό γιατί αυτή η διαφορά δεν ανατρέπεται τι κι αν απομένουν ακόμα δέκα ματς. Έτσι το πρωτάθλημα θα βαφτεί ασπρόμαυρο μετά από 34 ολόκληρα χρόνια και για τρίτη φορά ιστορικά (ο ΠΑΟΚ έτσι ισοφαρίζει τον συντοπίτη του Άρη) μετά το 1985!

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, εμφανίστηκε κατώτερος της περίστασης, στον τελικό των τελικών, αφού αν κέρδισε εκείνος θα μείωνε στους τρεις βαθμούς και θα έβαζε πραγματικά… φωτιά στη μεγάλη κατηγορία.

Λάθη από τον πάγκο, αιφνιδιασμός από το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, αλλά και εμφανέστατη ηττοπάθεια πια στα ντέρμπι… Τα τελευταία ημερολογιακά δύο χρόνια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο οι Πειραιώτες έχουν μόνο δύο νίκες στο πλαίσιο των «big 4» σε 16 ματς που άρχισαν και τελείωσαν εντός τερέν!

Γενικά, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν… λίγοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο ΠΑΟΚ πήρε με άνεση και ευκολία το υπερπολύτιμο τρίποντο.

Ο Μαρτίνς, ο «ύπνος», το πάρτι και το άσκοπο… κουβάλημα
Άλλο «Γ. Καραϊσκάκης», άλλο Τούμπα… Ο Πέδρο Μαρτίνς ρίσκαρε βάζοντας στο αρχικό σχήμα τον ποιοτικό Νάτχο αντί του Καμαρά. Αυτή η έμπνευση αποδείχθηκε εσφαλμένη. Ο ντελικάτος Ισραηλινός δεν ταίριαζε σε αυτό το ματς και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» αμέσως αμέσως βρέθηκαν στην ουσία να παίζουν με δέκα, χάνοντας μέτρα στα χαφ. Έτσι οι γηπεδούχοι έβγαναν με μεγαλύτερη συχνότητα μπροστά και χτυπώντας από τα πλάγια «τρύπησαν» δύο φορές τους φιλοξενούμενους.

Η αρχή έγινε στο 3’ όταν και με δόση τύχης ο Βιεϊρίνια (και με κόντρα του Νάτχο που τον ευνόησε) άνοιξε το σκορ για να «τελειώσει» η… σεμνή τελετή στο 19’ όταν η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε εντελώς κοιμώμενη και ο Μπίσεσβαρ με κοντινό πλασεδάκι έκανε το 2-0! Πάρτι κοινώς για την ομάδα του Λουτσέσκου, που τέτοια εξέλιξη δεν την περίμενε ούτε ο ίδιος ο Ρουμάνος προπονητής. Συνυπολογίστε δε, ότι οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν και το 3-0 με το δοκάρι του Σάκχοφ στο 29’!

Ο Μαρτίνς, βέβαια, κατάλαβε το λάθος του και σήκωσε κάπου εκεί τον Καμαρά (σαφώς και η μαχητικότητα του ταίριαζε περισσότερο σε τέτοια αναμέτρηση) για να τον ρίξει στο 46’, αλλά η ζημιά είχε γίνει…

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός αρχικά πήγε κάτι να κάνει, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο, που κατάφερε είναι να κουβαλά άσκοπα την μπάλα, αφού ο ΠΑΟΚ αμυνόταν σωστά μην αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν.

Είναι βέβαια γεγονός ότι στο 49’ ο Ισπανός ρέφερι Χιλ Μανθάνο χαρίστηκε στον Σάκχοφ, που έκανε φάουλ για κάρτα στον Καμαρά (θα ήταν η δεύτερη), αλλά το ματς είχε κριθεί όπως είχε φανεί και αποδείχθηκε ούτως ή άλλως στην πορεία του.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έλεγχαν το παιχνίδι, σταδιακά ανέβαιναν και έτσι στο 82’ ο Άκπομ από θέση τετ α τετ έκανε το 3-0.

Εν τέλει ο Ολυμπιακός το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 87’ με τον Ποντένσε για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ.

Δεν υπάρχει παίκτης, που να υστέρησε από τον ΠΑΟΚ. Οι Κρέσπο, Μαουρίσιο και Ζαμπά όμως ήταν οι κορυφαίοι.

Από την άλλη, σίγουρα ο Ντίας και ο Καμαρά, που ήρθαν από τον πάγκο τα πήγαν καλύτερα σε ένα κακό βράδυ για τους «ερυθρόλευκους» μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Το λάθος του Χιλ Μανθάνο (Ισπανία) σας το επισημάναμε. Σωστοί στις υποδείξεις τους οι βοηθοί: Καμπανέρο Μαρτίνεθ (Ισπανία), Μπαρμπέρο (Ισπανία), ενώ τέταρτος ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Κίτρινες: 42′ Σάκχοφ, 77′ Ελ Καντουρί, 90+2′ Κρέσπο – 31′ Βούκοβιτς, 40′ Γκερέρο, 60′ Τοροσίδης, 90+2′ Χασάν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (80′ Γιαννούλης), Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (53′ Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (84′ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Άκπομ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Κούτρης, Βούκοβιτς, Σισέ, Γκιλιέρμε, Νάτχο (46′ Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (46′ Ντίας), Ποντένσε, Φορτούνης (76′ λ.τρ. Χασάν), Γκερέρο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact