ΚΟΣΜΟΣ

Πονούσε και οι γιατροί δεν την πίστευαν – Τελικά πήγε να πεθάνει με τον εγκέφαλο να «κρεμάει» από το κρανίο

Μια γυναίκα βίωσε μια απαίσια κατάσταση, καθώς σε νεαρή ηλικία παραλίγο να χάσει την ζωή της, αφού ο εγκέφαλος της είχε ξεκινήσει να «κρεμάει» από το πίσω μέρος του κρανίο της, με τους γιατρούς τότε να αδιαφορούν αρχικά για τα συμπτώματα της.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, η 28χρονη Georgia Lambert ανέφερε ότι από παιδί έπασχε από βαρύ άσθμα, ενώ τα κόκαλα της ήταν ιδιαίτερα εύθραυστα και τα είχε σπάσει μερικές φορές, από απλά χτυπήματα, όπου σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργούσαν μόνο μια μελανιά. Όπως είπε, αναγκάζονταν να κοιμάται τουλάχιστον εννιά ώρες μέσα στην ημέρα, ενώ ένιωθε αδύναμη, παρά την υπερκινητικότητα που είχε λόγω ηλικίας.

Έτσι, ξεκίνησε να πηγαίνει στους γιατρούς, οι οποίοι όμως ανέφεραν ότι δεν έχει κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα ή ασυνήθιστο για την ηλικία της. Εξαιτίας της αρχικής αδιαφορίας -όπως είπε- κατέληξε σε «κομπογιαννίτες που εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο των γονιών μου για να σώσουν την ζωή μου και τους έκλεβαν τα χρήματα».

Αυτή η κατάσταση επικρατούσε από την πρώιμη εφηβεία, μέχρι και την ηλικία των 17 ετών, όπου πήγε ξανά σε νοσοκομείο. Τότε και πάλι οι γιατροί την διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει κάτι σωματικό και έκαναν αγώνα για να πείσουν τους γονείς της, να την στείλουν στον ψυχίατρο.

«Πονούσα, δεν μπορούσα να σταθώ όρθια και έλεγαν ότι έχω θέμα ψυχικής υγείας», είπε χαρακτηριστικά η Georgia Lambert.

Η διάγνωση που έσωσε την ζωή της

Ο γιατρός που άρχισε να παρακολουθεί τότε την γυναίκα, επικεντρώθηκε στο άγχος, καθώς τα συμπτώματα έδειχναν ότι έπασχε από αυτό. Παρόλα αυτά, δεν εντόπισε κάποιο ψυχολογικό παράγοντα και την παρέπεμψε σε εξετάσεις.

Η νεαρή γυναίκα όμως, είπε ότι κανένας γιατρός δεν θα δεχτεί να την υποβάλει ξανά σε σωματικές εξετάσεις, αφού ήδη είχε κάνει και ήταν εντάξει. Τότε, εκείνος ο γιατρός πρότεινε να ελεγχθεί ο εγκέφαλος, κάτι που μέχρι τότε δεν είχε γίνει.

Μετά από λίγο καιρό λοιπόν, η Georgia Lambert έμαθε την φρικτή αλήθεια. Συγκεκριμένα, διαγνώστηκε με συριγγομυελία, μια παθολογική κατάσταση που περιγράφει την παρουσία συριγγίου (κάτι σαν ένα μικρό σωληνάκι) μέσα στον νωτιαίο μυελό. Λόγω αυτού, προκαλούνται πιεστικά φαινόμενα, αύξηση της διαμέτρου του σπονδυλικού σωλήνα, και ενδεχομένως βλάβη στο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα νευρολογικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, είχε δυσπλασία Arnold-Chiari, με την ίδια να αναφέρει ότι το πίσω μέρος του εγκεφάλου της κρεμούσε από το κρανίο της και είχε «κάτι που έμοιαζε με κύστεις γεμάτες υγρό στον νωτιαίο μυελό της».

Έτσι, τρεις εβδομάδες εφόσον έγινε 18 ετών, έκανε εγχείρηση στον εγκέφαλο και έκτοτε ξεκίνησε να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, όπου έσωσε την ζωή της.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact