ΕΛΛΑΔΑ

Πορίσματα-φωτιά για υπερτιμολογήσεις στον ΟΛΠ: Προκάλεσαν ζημιά 7 εκατομμυρίων

Μεγάλες υπερτιμολογήσεις για έργα που έγιναν στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά αποκαλύπτουν με τρία πορίσματά τους, οι ελεγκτές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και που προκάλεσαν ζημιά ύψους 7 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά.

Τα τρία πορίσματα έχουν ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία, στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και στον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις υπεργολαβίες που αφορούν τεχνικά έργα κυρίως στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά και τα οποία υπερκοστολογήθηκαν ακόμη και με εικονικά παραστατικά, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Οργανισμός, ενώ σύντομα θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Πηγές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αρκέστηκαν να σχολιάσουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι αρμόδιοι υπουργοί, που έλαβαν τα πορίσματα θα δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και πως η έρευνα στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά συνεχίζεται.

Τέλος, στα τρία πορίσματα επιρρίπτονται ευθύνες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού το οποίο δεν φρόντισε να ελέγξει το κόστος των έργων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact