ΕΛΛΑΔΑ

Πώς οι Ελληνες πιλότοι «λοκάρουν» τα τουρκικά μαχητικά

Και πάλι στο προσκήνιο έχουν βρεθεί οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περασμένη Τετάρτη (27/4) όπου σημειώθηκαν 126 παραβιάσεις και 30 υπερπτήσεις πάνω από Αρκιούς, Λειψούς, Αγαθονήσι, Σάμο, Φούρνους, Οινούσσες και Κάρπαθο, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν σε κατάσταση επιφυλακής, προχωρώντας σε αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στη γειτονική χώρα. Ποια όμως είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις από τους Ελληνες πιλότους;

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Παναγιώτης Κατσαρός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star το βράδυ της Παρασκευής την εξήγησε βήμα προς βήμα…

Δείτε το βίντεο απο το 10:50 και μετά…

Αναλυτικά:

  1. Μόλις τα τουρκικά αεροσκάφη μπαίνουν στον ελληνικό εναέριο χώρο, εντοπίζονται από το σύστημα αεροπορικού ελέγχου και δίνεται εντολή αναχαίτισης στα ελληνικά μαχητικά.
  2. Οι Ελληνες πιλότοι ακολουθώντας τις οδηγίες των ελεγκτών και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κάνουν ραντάρ lock on, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα είναι σε παραμέτρους βολής.
  3. Μόλις αυτό γίνει υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών. Σε περίοδο ειρήνης είναι η οπτική αναγνώριση, ενώ σε περίοδο πολέμου είναι η κατάρριψη.
  4. Την ίδια ώρα, τα επίγεια αντιαεροπορικά συστήματα, έχουν δικαίωμα να τα εγκλωβίσουν. Αν μάλιστα τα τουρκικά μαχητικά είναι οπλισμένα, είναι ζωτικής σημασίας να είναι «λοκαρισμένα», προκειμένου να αποφευχθεί αιφνιδιαστική επίθεση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact