ΚΥΠΡΟΣ

Πώς βλέπει η Κύπρος τη νίκη Ερντογάν στην Τουρκία

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία αποτελεί θέμα του τουρκικού λαού και είναι απολύτως σεβαστό»

Την ελπίδα η Άγκυρα να συμβάλει επιτέλους εποικοδομητικά στην ειρηνική επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε σήμερα με δηλώσεις του ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Όπως είπε «το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία αποτελεί θέμα του τουρκικού λαού και είναι απολύτως σεβαστό».

«Ελπίδα μας είναι η Τουρκία να συμβάλει επιτέλους εποικοδομητικά στην ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, λύση που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και έτσι να μπορέσουν όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Μεταξύ άλλων υπέδειξε ότι και για την Τουρκία η Ευρώπη αποτελεί τη μόνη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία την οδήγησε η μέχρι σήμερα πολιτική της στην περιοχή. «Η Ευρώπη για την Τουρκία αποτελεί μονόδρομο και μόνο μέσα από το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εκπλήρωση των κυπρογενών και άλλων υποχρεώσεων της έναντι της ΕΕ θα ανοίξει ο δρόμος της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

Σε διαφορετική περίπτωση, επεσήμανε, «μακριά από την Ευρώπη, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες και οπισθοδρόμηση τόσο στην πορεία για εκδημοκρατικοποίηση της χώρας όσο και στις σχέσεις της στην ευρύτερη περιοχή. Και το κόστος θα το επωμιστεί ο τουρκικός λαός».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact