ΕΛΛΑΔΑ

Πότε καταργούνται τα SMS – Τα τελευταία σενάρια για λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση

Την Τετάρτη (31/03) αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, προκειμένου να μελετήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού μετά και τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ την Τρίτη (29/03) και να κάνει τις προτάσεις της στην κυβέρνηση για τη σταδιακή άρση του lockdown και του ανοίγματος των δραστηριοτήτων.

Και τα σενάρια που υπάρχουν, όσο ζυγώνουμε στην ώρα των αποφάσεων είναι πιο… χειροπιαστά για λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση. Πότε θα καταργηθούν τα SMS.

Την ίδια ώρα για την κυβέρνηση τα ατομικά τεστ στα φαρμακεία (self test) θεωρούνται εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, αλλά και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, της εστίασης που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας που παραμένει διασωληνωμένη για διαδοχικούς μήνες.

Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων αναμένεται να ληφθούν την Πέμπτη (01/04), οπότε και θα εξαγγελθούν. Το ερώτημα, που προκύπτει, ωστόσο, είναι πότε θα ανοίξει η εστίαση και πάντα μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ethnos.gr» το άνοιγμα της εστίασης υπολογίζεται να γίνει προς τις 20 Απριλίου.

Η κυβέρνηση θέλει διακαώς να επανεκκινήσει η οικονομία – με τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα – και γι’ αυτό το λόγο ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα (29/03) μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και του τουρισμού που φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι πλέον και οι επιστήμονες που υποστηρίζουν πως το lockdown δεν μπορεί να συνεχιστεί τη στιγμή που έχουν περάσει πέντε μήνες από την έναρξή του και πλέον αποδεικνύεται αναποτελεσματικό, με την οικονομία να παραμένει στον «πάγο» και τους πολίτες να έχουν κουραστεί ψυχολογικά.

Με βάση το πλάνο της κυβέρνησης, οι ειδικοί θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου. Σημειώνεται πως υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς για τον τρόπο που θα ανοίξει το λιανεμπόριο, δηλαδή εάν θα ανοίξει αρχικά μόνο με click away με click inside ή θα ανοίξει απευθείας κανονικά με τη χρήση κωδικού SMS στο 13032 (με συγκεκριμένους κανόνες) .

Υπάρχει ένα σενάριο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου με SMS στον συγκεκριμένο κωδικό αλλά άνοιγμα με click away ήδη από τις 5 του μήνα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact