ΕΛΛΑΔΑ

Πότε καταργούνται τα SMS – Τα τελευταία σενάρια για λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση

Την Τετάρτη (31/03) αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, προκειμένου να μελετήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού μετά και τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ την Τρίτη (29/03) και να κάνει τις προτάσεις της στην κυβέρνηση για τη σταδιακή άρση του lockdown και του ανοίγματος των δραστηριοτήτων.

Και τα σενάρια που υπάρχουν, όσο ζυγώνουμε στην ώρα των αποφάσεων είναι πιο… χειροπιαστά για λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση. Πότε θα καταργηθούν τα SMS.

Την ίδια ώρα για την κυβέρνηση τα ατομικά τεστ στα φαρμακεία (self test) θεωρούνται εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, αλλά και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, της εστίασης που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας που παραμένει διασωληνωμένη για διαδοχικούς μήνες.

Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων αναμένεται να ληφθούν την Πέμπτη (01/04), οπότε και θα εξαγγελθούν. Το ερώτημα, που προκύπτει, ωστόσο, είναι πότε θα ανοίξει η εστίαση και πάντα μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ethnos.gr» το άνοιγμα της εστίασης υπολογίζεται να γίνει προς τις 20 Απριλίου.

Η κυβέρνηση θέλει διακαώς να επανεκκινήσει η οικονομία – με τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα – και γι’ αυτό το λόγο ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα (29/03) μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και του τουρισμού που φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι πλέον και οι επιστήμονες που υποστηρίζουν πως το lockdown δεν μπορεί να συνεχιστεί τη στιγμή που έχουν περάσει πέντε μήνες από την έναρξή του και πλέον αποδεικνύεται αναποτελεσματικό, με την οικονομία να παραμένει στον «πάγο» και τους πολίτες να έχουν κουραστεί ψυχολογικά.

Με βάση το πλάνο της κυβέρνησης, οι ειδικοί θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου. Σημειώνεται πως υπάρχει προβληματισμός στους ειδικούς για τον τρόπο που θα ανοίξει το λιανεμπόριο, δηλαδή εάν θα ανοίξει αρχικά μόνο με click away με click inside ή θα ανοίξει απευθείας κανονικά με τη χρήση κωδικού SMS στο 13032 (με συγκεκριμένους κανόνες) .

Υπάρχει ένα σενάριο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου με SMS στον συγκεκριμένο κωδικό αλλά άνοιγμα με click away ήδη από τις 5 του μήνα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact