Kακές καιρικές συνθήκες επικρατούν αυτή τη στιγμή στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή, στη νότια Ελλάδα αν και οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές τα φαινόμενα χιονοπτώσεων περιορίζονται στις ορεινές περιοχές.
Στη Θεσσαλονίκη είχαμε χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της πόλης οι οποίες δημιούργησαν προβλήματα στην κυκλοφορία.
Σε Καστορία και Φλώρινα το χιόνι πέφτει με μεταβλητή συχνότητα από το πρωί. Σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο των νομών απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Έντονες χιονοπτώσεις στη Μυτιλήνη οι οποίες δημιούργησαν προβλήματα στην κυκλοφορία σε αρκετά σημεία του νησιού.
Στην Ήπειρο είχαμε τις βράδυνες ώρες έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων που δημιούργησαν προβλήματα στο τοπικό δίκτυο .
Στη Θεσσαλία αραίες χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, με το θερμόμετρο να μην ξεπέρνα τους 4-5 βαθμούς.
Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στο τέλος της βδομάδας
Η εβδομάδα που διανύουμε, πάντως, θα είναι πιθανόν η πιο κρύα βδομάδα του χειμώνα καθώς το θερμόμετρο στην Αττική θα δείχνει από -1 μέχρι 9 βαθμούς κελσίου ενώ χαμηλές θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμα και στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και έντονες βροχοπτώσεις.
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πάντως, έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας καθώς θα σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση η οποία θα συνεχιστεί ολόκληρο το Σαββατοκύριακο με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν και θα ενταθούν τα φαινόμενα χιονόπτωσης.
Πηγή: CNN





















