ΚΟΣΜΟΣ

Πρέσβης της Κίνας: Εκτιμούμε πολύ τις προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

«Προσπαθούμε αποφασιστικά να νικήσουμε την επιδημία»

Την ιδιαίτερη εκτίμηση της Κίνας στις προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και τη δέσμευση πως η χώρα της θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ελληνική πλευρά για να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για την πρόληψη, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της επιδημίας, εξέφρασε στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια η Κινέζα πρέσβης, Τσανγκ Τσιγιουέ (Zhang Qiyue).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Κικίλια, σύμφωνα με ενημέρωση της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η Τσανγκ Τσιγιουέ δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα η πρεσβεία της Κίνας διατηρεί στενές και συχνές επαφές και έχει εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, άλλους φορείς της ελληνικής πολιτείας καθώς και με άλλους οργανισμούς.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι η Τσανγκ Τσιγιουέ διαβεβαίωσε ότι, μετά την εκδήλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, η κινέζικη κυβέρνηση έχει λάβει τα πιο ολοκληρωμένα, τα πλέον αυστηρά και αποφασιστικά μέτρα πρόληψης και ελέγχου, ενώ ηγείται των προσπαθειών συγκροτημένα και βασιζόμενη στην επιστήμη. Επίσης, τόνισε την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της Κίνας να νικήσει την επιδημία. Παράλληλα, η πρέσβης ανέφερε ότι η κινεζική κυβέρνηση τηρεί υπεύθυνη στάση επιδεικνύοντας ειλικρίνεια και διαφάνεια: δημοσιοποιεί έγκαιρα όλα τα στοιχεία για την επιδημία και τα καταστεί άμεσα διαθέσιμα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, ανταποκρίνεται έμπρακτα στις ανησυχίες όλων των πλευρών, εντείνει τη συνεργασία της με τη διεθνή κοινότητα, ενώ έχει λάβει και τα εύσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «το υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες του διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την κινέζικη πρεσβεία και έχουν έμπρακτη και αποτελεσματική συνεργασία μαζί της» και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και ελέγχου, και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την κινέζικη πρεσβεία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact