ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Να αδειάσει άμεσα με αεροπλάνα η Ελλάδα από πρόσφυγες

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας σήμερα στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Ρώμη, σημείωσε ότι για να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες, αλλά και για να διαφυλαχθεί η περιφερειακή σταθερότητα στα Βαλκάνια, είναι αναγκαίο να “αδειάσει” το συντομότερο δυνατόν το έδαφος της Ελλάδας από μετανάστες και πρόσφυγες, όχι όμως μέσω της βαλκανικής διαδρομής, αλλά μέσω “εναέριων διαδρόμων”.

Επίσης ο κ. Ιβάνοφ επανέλαβε ότι η ΠΓΔΜ δεν θέλει να δοκιμαστούν οι σχέσεις της με την Ελλάδα και ότι είναι αναγκαία η παροχή υποστήριξης και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά από μετανάστες να εισέρχονται παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, όπως και αυξημένες περιπτώσεις με πλαστογραφημένα έγγραφα και κρούσματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα. «Το παράδοξο είναι ότι αυτά συμβαίνουν από το έδαφος χώρας που είναι μέλος της ζώνης του Σένγκεν. Κατά κάποιον τρόπο, έχουμε οδηγηθεί σε μία κατάσταση όπου η Μακεδονία πρέπει να προστατεύσει την Ευρώπη από την ΕΕ» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact