ΚΑΙΡΟΣ

Προειδοποίηση της ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες σε δύο περιοχές

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρού για το Σάββατο (18/3), καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένοντα στην Κρήτη και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται στις δύο περιοχές του Αιγαίου το πρωί του Σαββάτου, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο, με τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τοπικά και τα 7 Μποφόρ.

Η πρόγνωση του Meteo

Tο Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, αναμένονται τοπικές βροχές στο νότιο Αιγαίο. Πιθανότητα για τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -4 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 14-16 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς, αλλά στα βόρεια, δυτικά και ανατολικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς.

Όσο για Κυριακή (19/3) γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Η ορατότητα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 και τις πρωινές ώρες πιθανώς 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact