ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να μείνουν αποστρατιωτικοποιημένα

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας ότι δημιουργεί τετελεσμένα στο Αιγαίο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας, κάνει λόγο για αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, τόνισε ότι σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να μείνουν αποστρατιωτικοποιημένα.

Πρόσθεσε δε ότι ακόμη και τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν έχουν το δικαίωμα να πλησιάζουν τα λιμάνια, ούτε να κάνουν ασκήσεις, ούτε να επισκέπτονται ή να ανεφοδιάζονται από τα εν λόγω νησιά.

Στην ανακοίνωση εκτός των άλλων αναφέρεται ότι η δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης δεν σημαίνει ανοχή, όπως προσπαθεί να παρουσιάσει η ελληνική πλευρά εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες.

Παράλληλα το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και δημιουργεί τετελεσμένα στο Αιγαίο. Τέλος η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματά της στην περιοχή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact