ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση της «Μιλιέτ»: Εμφανίζει τον Νταβούτογλου ως οραματιστή και τον Σαμαρά καταρρακωμένο [εικόνα]

Με τον δικό της τρόπο και κατά το δοκούν «διάβασε» η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» την πρόσφατη επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Και επειδή η σημειολογία μιας φωτογραφίας είναι πολλές φορές πιο σημαντική από τα γραφόμενα, η εφημερίδα εμφανίζει μια φωτογραφία όπου ο Τούρκος πρωθυπουργός εμφανίζεται ωσάν στρατάρχης: ευθυτενής και ακμαίος και δίπλα του ο Αντώνης Σαμαράς με κατεβασμένο κεφάλι και ώμους μοιάζει να είναι καταρρακωμένος.

Μέσα στο κείμενο αναφέρεται πως ο Νταβούτογλου έδωσε στην Αθήνα το μήνυμα της νέας εποχής στο πνεύμα των μεγάλων ηγετών του παρελθόντος (Βενιζέλος-Ατατούρκ). Από την άλλη, σημειώνει πως ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για αμοιβαία εμπιστοσύνη και προσπάθεια της Ελλάδας να υποστηρίξει την Τουρκία στην ΕΕ.

Όσο για τον Νταβούτογλου, τον παρουσιάζει ως ειρηνοποιό που ήρθε στην Αθήνα μαζί με εννέα υπουργούς για να στείλει μήνυμα συναδέλφωσης και δέσμευσης για μια νέα εποχή.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact