ΕΛΛΑΔΑ

Προς αυστηρό lockdown και η Σπάρτη

Υπό καθεστώς σκληρού lockdown τίθεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ο δήμος Σπάρτης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς και της ανησυχητικής διασποράς σε μεγάλες ηλικίες.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή στη Λακωνία αναφέρθηκαν 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού, την Δευτέρα 15 και χθες Τρίτη 21 γεγονός που αυξάνει την ανησυχία στην περιοχή.

Έξι υγειονομικοί θετικοί στον κοροναϊό

Στη Νοσοκομειακή Μονάδα, από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν συνεχείς έλεγχοι στο προσωπικό, ενώ παράλληλα απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι που κρίθηκε απαραίτητο από την Eπιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα:

• Αναστέλλονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

• Αναστέλλονται τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων, πλην των επειγόντων περιστατικών, για τα οποία θα τηρούνται αυστηρά μέτρα.

«Η ασφάλεια των ασθενών, του προσωπικού και των συμπολιτών μας, μας επιβάλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους μας», αναφέρει η κ. Παπαγεωργίου, και «ζητά από τους πολίτες να προσέρχονται στον φορέα, μόνον εφόσον είναι αναγκαίο και κυρίως να προσαρμόζονται και να ακολουθούν τις υποδείξεις του Νοσοκομείου όσο βρίσκονται εντός της δομής».

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Ένα βήμα πριν το άνοιγμα των καταστημάτων …

Δημοσιεύτηκε από Fnews.gr στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης:

-H λήψη μέριμνας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

-H λήψη μέριμνας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

-H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Τετάρτης, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας σε συνέντευξή του, ανέφερε πως για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact