ΚΟΣΜΟΣ

Προς άγραν ψήφων Κλίντον-Τραμπ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Δείτε τις εμφανίσεις τους

Προς το τέλος τους οδεύουν οι προεκλογικές εκστρατείες της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ και λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες οι δύο υποψήφιοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να έχουν στο πλευρό τους όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν.

Οι δύο υποψήφιοι παρουσίασαν σημαντικά διαφορετικές απόψεις για την κατάσταση των ΗΠΑ, όμως προκάλεσαν ανάλογες αντιδράσεις από το κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να τους παρακολουθήσει.

Στην Άιοβα ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι «η τελευταία ευκαιρία» για να διορθωθεί η κατάσταση του εμπορίου και της μετανάστευσης. Έξω από τη Μινεάπολη χαρακτήρισε «καταστροφή» τους σομαλούς μετανάστες που ζουν εκεί, ενώ υποστηρικτές του κοντά στο Πίτσμπεργκ γιούχαραν όταν ακούστηκε ένα τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος αναμένεται να συμμετάσχει στην προεκλογική συγκέντρωση της Κλίντον σήμερα.

Όταν έγινε γνωστό ότι το FBI δεν θα ασκήσει δίωξη εναντίον της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον τρόπο που χειρίστηκε το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε: «κλείστε την μέσα».

Την ώρα που τραγουδούσε κατά την έναρξη μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ έξω από το Ντιτρόιτ, ο ρόκερ Τεντ Νάγκετ έπιασε τα γεννητικά του όργανα, λέγοντας «εδώ γράφω τις “μπλε” πολιτείες», αναφερόμενος στις πολιτείες που συνήθως ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, όπως το Μίσιγκαν.

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την Κυριακή της με δύο διαφορετικές εκδοχές του τραγουδιού «America the beautiful». Η πρώτη ακούστηκε σε μια εκκλησία μαύρων τη Φιλαδέλφεια και η δεύτερη από τον τραγουδιστή της φολκ Τζέιμς Τέιλορ στο Νιου Χάμσαϊρ.

Η Κλίντον εμφανιστηκε επί σκηνής μαζί με τον μουσουλμάνο Χιζρ Χαν, ο στρατιώτης γιος του οποίου σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος. Ο Χαν είχε μιλήσει στο Συνέδριο των Δημοκρατικών τον Ιούλιο και είχε επικρίνει τον Τραμπ, ο οποίος πρότεινε να απαγορευθεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Τότε είχε προσφερθεί να του δανείσει ένα αντίτυπο του αμερικανικού συντάγματος.

«Σε μια κούρσα που στιγματίστηκε από άσχημες υποψίες και προσβολές και επιθέσεις κάθε είδους εναντίον των μεταναστών, των μουσουλμάνων και τόσων άλλων, πιστεύω ότι ο κύριος Χαν υπενθύμισε σε όλους μας ότι είμαστε Αμερικανοί», τόνισε η Κλίντον.

Παράλληλα η υποψήφια των Δημοκρατικών χαρακτήρισε την Τρίτη «μια εκλογή- σταυροδρόμι», αλλά και την «ώρα του λογαριασμού». «Δοκιμάζονται οι αξίες μας ως Αμερικανών», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact