ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσφυγες συνέλαβαν τον Σύρο τρομοκράτη που έψαχνε η γερμανική αστυνομία [εικόνες & βίντεο]

Δύο φωτογραφίες αποκαλύπτουν πως τελικά έφτασε η γερμανική αστυνομία στα ίχνη του 22χρονου Σύρου πρόσφυγα Τζαμπέρ Αλμπακρ για τον οποίο είχε εξαπολύσει ένα διήμερο ανθρωποκυνηγητό καθώς ήταν ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση.

Σε αυτές φαίνεται ο 22χρονος δεμένος χειροπόδαρα με καλώδια να κάθεται σε έναν καναπέ σε ένα διαμέρισμα στη Λειψία. Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα διέμεναν Σύροι τους οποίους συνάντησε σε σιδηροδρομικό σταθμό μέσω μίας εφαρμογής για τη διαμονή προσφύγων.

Τον Αλμπακρ τον είχαν ήδη αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία για να τον εντοπίσει, και έτσι τον κάλεσαν σπίτι τους, όπου και τον έδεσαν πριν καλέσουν την αστυνομία.

Από τις φωτογραφίες πάντως προκύπτει ότι ο Αλμπακρ είχε ξυρίσει το κεφάλι του ώστε να μην αναγνωριστεί και να διαφύγει.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή όταν η γερμανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών, η οποία παρακολουθούσε τον Αλκμπάρ για κάποιο χρονικό διάστημα, συνέστησε στην αστυνομία του Τσέμνιτς να τον συλλάβει καθώς είχε πληροφορίες ότι ο 22χρονος ετοιμαζόταν να διαπράξει άμεσα τρομοκρατική επίθεση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο διαμέρισμά του νωρίς το Σάββατο το πρωί, όμως τους ξέφυγε. Στο σπίτι του εντόπισαν μια σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, περίπου ένα κιλό χημικών καθώς και πυροκροτητές, αλλά και εργαλεία το οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών, σύμφωνα με την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Ο άνδρας στο όνομα του οποίου είχε νοικιαστεί το διαμέρισμα συνελήφθη επίσης καθώς θεωρείται συνεργός του Αλμπάκρ, ενώ την Κυριακή οι αρχές συνέλαβαν στο Τσέμνιτς ένα ακόμη πρόσωπο που συνδέεται με τον νεαρό Σύρο.

Ο ύποπτος είναι ένας αιτών άσυλο ο οποίος έφτασε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2015, πολλούς μήνες πριν από τη μεγάλη εισροή προσφύγων στη χώρα. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς δόθηκε στον Αλμπάκρ το καθεστώς του πρόσφυγα. Μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, μέλη του οποίου τον είχαν εκπαιδεύσει στην κατασκευή και τη χρήση εκρηκτικών.

Φωτογραφίες: Daily Mail

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact