ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς

«Να ξαναπιάσουμε το νήμα με τις κοινωνικές δυνάμεις που ήταν κοντά μας τόσα χρόνια»

Πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις που ανήκουν στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας να προχωρήσουν στην ανοιχτή διαδικασία και τον διάλογο για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, απηύθυνε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, στη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως είπε οι επόμενοι σταθμοί είναι η συγκρότηση των περιφερειακών επιτροπών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η διεξαγωγή των περιφερειακών συνεδρίων, με στόχο την προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την άνοιξη του 2016. Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά στο ΠΑΣΟΚ, θα υπάρξει ανασυγκρότηση στη βάση των οργανώσεών του, «που σημαίνει να ξαναπιάσουμε το νήμα με τις κοινωνικές δυνάμεις που ήταν κοντά μας τόσα χρόνια και θέλουμε να μας ξαναστηρίξουν», επισήμανε.

Ο κ. Κεγκέρογλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημείωσε: «Με το τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο, δυστυχώς, συνομολόγησε την επιβάρυνση των πολιτών, των επιχειρήσεων, των κοινωνικών ομάδων, με υπερφορολόγηση, με αύξηση εισφορών και με μείωση των συντάξεων, με μείωση της κοινωνικής πολιτικής. Αυτό, όμως, που έχει ανάγκη η χώρα ήταν να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και να βγούμε μπροστά με ένα μεγάλο ευρύτατο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και στέλνοντας ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας. Αυτό που είναι το ζητούμενο δεν βλέπουμε να είναι στις σκέψεις, στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και γι αυτό επιμένουμε: Εθνική συνεννόηση για να υπερβούμε την κρίση και να υπερβούμε όλα τα εμπόδια που σήμερα μας κρατάνε καθηλωμένους ως χώρα και ως κοινωνία».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, επίσης, οι καθηγητές Γιάννης Τσαμουργκέλης, Θεόδωρος Χατζηπαντελής και ο Κώστας Σάββας, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και του Δικτύου Εγνατία.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης και τη συζήτηση συντόνισε ο γραμματέας της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυανίδης.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης, στελέχη του κόμματος και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact