ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης

Δεκτή από την κυβέρνηση

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντάς το από το βήμα της Βουλής και επιβεβαιώνοντας τη σχετική φημολογία που υπήρχε από χθες. Η κατάθεση της πρότασης μομφής έρχεται μετά τα όσα έγιναν χθες, την επίσκεψη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, την επιστολή του επικεφαλής της Χρήστου Ράμμου στους πολιτικούς αρχηγούς για τις παρακολουθήσεις, την απογευματινή επίσκεψη Τσίπρα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τη δήλωση που έκανε ακολούθως έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, λέγοντας πως πλέον έχει στα χέρια του αποδείξεις από την έρευνα που έκανε η ΑΔΑΕ και δεν μιλά με εικασίες ή με δημοσιεύματα.

Ο κ.Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του είπε «υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει : Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. Και σύντομα την οριστική και τη σωστή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός. Που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατίας. Την υπόθεση της ίδιας του της ζωής.»

Τι απαντά η κυβέρνηση

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αποδέχθηκε την πρόταση μομφής και είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: Σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε. Η κυβέρνηση ζητεί την άμεση διενέργεια της συνεδρίασης, είπε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης για να ολοκληρωθεί την Παρασκευή καθώς ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αμέσως μετά για επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής η συνεδρίαση διακόπτεται έως τις 6 όταν και θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact