ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρωτοφανείς παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πολιτική της Ελλάδας»

«Οι πρόσφατες προκλητικές παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απαράδεκτες και πρέπει να αποσυρθούν, σύμφωνα με τους Ευρωβουλευτές της Ενωμένης ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις συνεχόμενες φορές, τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ, όσο και ο Επίτροπος Μοσκοβισί έχουν προβεί σε δηλώσεις που αφορούν την επικείμενη εκλογή του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας και τις επόμενες Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Σημειώνεται επίσης, ότι οι παρεμβάσεις τους στην ελληνική εσωτερική πολιτική, στηρίζουν άμεσα τον πρωθυπουργό Σαμαρά και δημιουργούν «διασπορά φόβου και προπαγάνδας» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αριστεράς που σήμερα είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις.

Οι Αριστεροί ευρωβουλευτές τονίζουν ότι «αυτές οι πρωτοφανείς παρεμβάσεις υπονομεύουν το κύρος και την πολιτική ουδετερότητα της Επιτροπής και θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία ενός κράτους μέλους» και προσθέτουν, ότι αυτό «είναι αντιδημοκρατικό και αντιευρωπαϊκό και φέρνει στο νου τις χειρότερες πρακτικές της νεο-αποικιοκρατίας».

Η Ενωμένη Ομάδα της Αριστεράς ζητά, οι Έλληνες να αφεθούν απερίσπαστοι να καθορίσουν οι ίδιοι το πολιτικό τους μέλλον

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact